Egy félidő alatt lerendezte a rangadót a Falco

frisss.hu - fotó: Hornyák Emőke, Bodorkós Máté • 2017. április 30., vasárnap •
A találkozó végén nem csak a győzelemnek örülhettek a szombathelyiek, hanem annak is, hogy az Aréna Savariában továbbra is veretlenek a sárga-feketék.
Egy félidő alatt lerendezte a rangadót a Falco
Falco - Körmend
92-80
(23-17, 29-13, 25-27, 15-23)

Szombathely, Aréna Savária 3500 néző 
Falco: Govens 30/6, Kovács P. 2, Váradi 8, Barham 22/12, Tóth N. 2.
csere: Medford 16/12, Zigeranovic 12, Pustahvar -, Simon -.
Vezetőedző: Srecko Sekulovic
Körmend: Gibbs 10/3, Smith 12/3, Ferencz 21/15, Kromah 17/12, Csorvási 18.
csere: Doktor 2, Németh -.
Vezetőedző: Gasper Potocnik

4. negyed: A záró negyedet is a hazaiak kezdték jobban. Úgy tűnt, hogy a vendégek feladták és ezt a Falcót már nem lehet legyőzni. Azonban jött Ferencz, aki megkísérelte a lehetetlent. Több triplát is elsüllyesztett, illetve lepattanót szedett össze, ezzel nehezítve a szombathelyiek életet. Majd Zigeranovic egy szép sapka kiosztásával demoralizálta az ellenfél játékosait. A végére kiengedett a Falco, de a győzelme egyetlen pillanatig sem forgott veszélyben. Megérdemelten nyerte meg a megyei rangadót a sárga-feketék együttese, amelyben Govens és Barham is extra teljesítményt nyújtott. (92-80)

3. negyed: Barham kosara nyitotta a második félidőt, majd Govens megszerezte 22 pontját. A vendég együttes továbbra sem találta azt a játékritmust, amivel felpörgetné a mérkőzést, vagy kizökkentené a Falco együttesét. Rengeteg tiszta dobóhelyzetet rontott a Körmend, a hazaiak pedig rendkívül jól céloznak és magabiztosan védekeznek. Ezt a képet árnyalta Smith és Ferencz, akik találtak be kintről, mégis állandósult a 20 pont körüli különbség, amely Barhamnak volt köszönhető. A sárga-feketék légiósa egymás után ontotta a kosarakat. (77-57)

2. negyed: Zigeranovic büntetőivel kezdődött a második etap, majd Govens tempójával már zúgott a "tíz, tíz, tíz" rigmus a szombathelyi tábor jóvoltából. Nem volt megállás később sem, hosszú perceken keresztül nem dobott pontot a Körmend. Ezt pedig remekül kihasználta a Falco. A hazai B-közép extázisban tombol. A vendég együttes pedig továbbra is szenved, hiszen bűntetőből sem tudtak betalálni a Rába-partiak. A negyed hajrájában tovább nőtt a csapatok között a különbség. Igazi kosárlabda-fesztivált rendeztek a hazaiak, bár a Körmend kozmetikázott az eredményen. Ettől függetlenül teljesen megérdemelten vezet ilyen arányban is a Falco. (52-30)

1. negyed: Igazi, hamisítatlan rangadót láthat a közönség, amelyet a Körmend kezdett jobban. Kromah, Gibbs és Ferencz is betalált, amire Kovács Péter válaszolt. Azonban Govens triplájával már a hazai alakulat vezet. Elmondható, hogy idegesen játszanak a csapatok, több ziccert és tiszta dobóhelyzetet rontottak a játékosok. A vendég időkérés sem használt, hiába a nagy rohanás és az apróbb hibák, jobban áll a Falco. Govens vezetésével szárnyal a hazai csapat, a légiós tíz perc alatt 14 pontot szorgoskodott össze. A Körmend eddig inkább a palánk alatt játszik veszélyesebben. (23-17)

ITT nézheti a meccset ÉLŐben!

A Körmend kezdője: Gibbs - Kromah - Ferencz - Smith - Csorvási

A Falco kezdője: Váradi - Kovács P. - Govens - Pustahvar - Tóth N.

A tét, hogy a felsőházi középszakaszban minél kedvezőbb helyen várja a helyosztókat a Falco. A meccs előtti Váradi Benedek-féle várakozásról ITT már olvashattak, most jöjjön a kosármeccs!

A Falco kerete: Simon, Váradi, Hódi, Tóth N., Bognár, Zigeranovic, Pustahvar, Govens, Barham, Medford. Kovács P.

Mindkét csapat védi a saját várát a másik ellen, a Falco még hibátlan Szombathelyen. 

17.55 - Jó estét és kosarakban gazdag sportélményt kívánok minden kedves olvasónknak.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére