Egy éves lett a szombathelyi ÚNP Kontaktpont Iroda

vkriszti • 2015. január 24., szombat •
2014. január 20-án nyitotta meg kapuit az Új Nemzedék Plusz projekt szombathelyi kontaktpont irodája. Az akkor eltervezett és elvárt célokat az iroda munkatársainak maximálisan sikerült teljesíteni.
Egy éves lett a szombathelyi ÚNP Kontaktpont Iroda

Az irodában dolgozó tanácsadóknak nemcsak az a feladatuk, hogy várják a hozzájuk betérőket, hanem az is, hogy a középiskolákban, plázákban, szórakozóhelyeken, ifjúsági rendezvényeken is felkeressék a fiatalokat és közérthető módon tájékoztassák őket a lehetőségekről, az igénybe vehető kibővített szolgáltatásokról. A minden megyeszékhelyen szerveződő kontaktpont irodák együttműködnek a megyei szintű ifjúsági egyesületekkel, segítik a pedagógusok munkáját, valamint hozzájárulnak ahhoz is, hogy a fiatalok véleménye az őket érintő kérdésekről eljusson a döntéshozókhoz - mondta Mihalovics Péter az iroda megnyitójakor 2014 januárjában.

Az elmúlt évre pozitívan tekintünk vissza, és sikereinket számokkal is alá tudjuk támasztani - emelte ki Polgár Gábor, a kontaktpont vezetője az évfordulós rendezvényen. Egy év alatt közel 2500 fiatalt értek el, és 72 programon vettek részt, akár társszervezés, akár saját szervezés formájában. A projekt célcsoportja a 12-20 éves korosztály, a 2500 fő ide tartozik, de ezen a korcsoporton kívül is értek el hozzájuk fiatalok.

Az iroda szolgáltatási palettája igen sokrétű. Pályaorientációs, vállalkozói és jogi tanácsadás is áll a fiatalok rendelkezésére. Emellett havonta több saját szervezésű programon is részt vehetnek az irodába betérők. Állandó programjaik a Légy képben! fotószakkör, a Super 8 filmes vetélkedő, és a Ne csak nézz!, a média világát bemutató program. Irodán kívüli szolgáltatásaik közé tartoznak az ifjúsági felkereső munka, a rendhagyó osztályfőnöki óra, és a közösségfejlesztő foglalkozások.

Most épp egy felsőoktatási felvételi tájékozató roadshow-val járjuk a megye nagyobb városainak gimnáziumait - mondta Polgár Gábor.

Az elmúlt év sikerei közé azonban nem csak az elért fiatalok számát sorolhatjuk, hanem az eredményes együttműködéseket is pl. a Vas Megyei Pedagógiai Szakszolgálattal, a Vas Megyei Kereskedelmi- és Iparkamarával, az Esélyek Házával és az SRT Logo Ifjúsági Szolgálattal. Utóbbi kettővel egy házban is működünk, az Óperint utca 1. szám alatt - zárta le prezentációját az irodavezető.

közösség

további frisss

lap tetejére