Egy apró trükkel ingyenes wifire tehetünk szert

Frisss/HVG - fotó: HVG • 2017. július 06., csütörtök •
Ehhez természetesen Mark Zuckerberg csapatának hatékony munkájára is szükség volt.
Egy apró trükkel ingyenes wifire tehetünk szert

Titokban készítették, majd tavaly már élesben is tesztelték azt a funkciót, amelyet a Facebook saját alkalmazásába épített. A sikeres vizsgát követően pedig már világszerte elérhető a WiFi-kereső, amelytől nagy sikert várnak a fejlesztők. A Facebook alkalmazásba épített keresőmotornak köszönhetően gyorsan átlátható formában tárja elénk a tartózkodási helyünkhöz közel lévő ingyenes hotspotokat.

Az Android rendszerrel ellátott készülékek Facebook applikáció beállításainál lehet ezt ellenőrizni. Az Alkalmazások/Összes megjelenítése/WiFi-kereső menüpontból lehet ezt megtekinteni. Az iPhone-osok pedig a Lehetőségek/továbbiak/WiFi keresése útvonalon érhetik el a funkciót.

Amennyiben az alkalmazásunk rendelkezik a készüléken a helymeghatározáshoz is szükséges engedéllyel, akkor azonnal megmutatja, hol találjuk a legközelebbi hotspotot. Ennek megfelelően egyébként listázva is megtekinthető, így biztosak lehetünk abban, hogy a legjobb helyre navigál az okoskütyü az ingyenes internetezési lehetőségért.

Egyébként azt is megmutatja a Facebook app, hogy mely étteremhez, kávézóhoz, telekommunikációs cégez tartozik a hotspot és természetesen a hálózatok nevét is feltünteti. Az pedig tényleg már csak kényelmi extra, hogy azt is kijelzi, hogy gyalog hány percre található az adott hotspot.

via

közösség

további frisss

lap tetejére