Egészségház épült Kőszegen

vkriszti-mti.hu • 2015. február 27., péntek •
Több mint 360 millió forintos beruházással, európai uniós pályázati forrás felhasználásával és jelentős állami támogatással épült fel Kőszegen az egészségház, amelyet pénteken adtak át ünnepélyes keretek között.
Egészségház épült Kőszegen

(A kép illusztráció)

 

A projekt célja a jelenleg infrastrukturálisan elavult és a város több részén különálló épületekben található egészségügyi funkciók egy épületben való kialakítása, ezzel az egészségügyi alapellátás javítása, korszerűsítése és az alapellátásokhoz való hozzáférhetőség javítása.

A létesítmény a városközponthoz közel helyezkedik el, fő közlekedési útvonal mellett található, amely épületet a város északi részén élők is helyi autóbuszjárat újraindításával kényelmesen elérnek.

A kormány és az Országgyűlés döntése alapján tart az egészségügyi dolgozók béremelése, és olyan a kőszegihez hasonló fejlesztések folynak, amelyek célja az alapellátás, a háziorvosi rendszer megerősítése - mondta Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője avatóbeszédében.
Utalt arra, hogy miközben Szombathelyen napokon belül átadják a Markusovszky Kórház több milliárd forintos beruházással épült új belgyógyászati tömbjét, Celldömölkön is épül a rendelőintézet.
Ágh Péter szólt arról is, hogy Kőszegen a szűkös anyagi lehetőségek ellenére is vannak jól látható eredményei az összefogásnak, ezek közé tartozik az orvosi ügyelet megújítása, a felújított kőszegi vár két héttel ezelőtti átadása és a mostani egészségház-avató is.

Huber László, Kőszeg polgármestere köszöntőjében elmondta, hogy nagyon várták Kőszegen az egészségház átadását, hiszen eddig a gyermekorvosi rendelő és a védőnői szolgálat is a történelmi belváros szívében, járművel nehezen megközelíthető helyen, több száz éves épületben működött, a felnőtt háziorvosi rendelőt nem lehetett akadálymentesíteni, a szakrendelők állapotát és felszereltségét pedig inkább lehetett muzeálisnak, mint korszerűnek mondani.
Az új egészségházban azonban már a 21. századnak megfelelő körülmények fogadják a betegeket és az egészségügyi dolgozókat - tette hozzá.

A pénteken átadott több mint ezer négyzetméter alapterületű egyszintes épületben kapott helyet a gyermek háziorvosi rendelő, a felnőtt háziorvosi rendelő, valamint a járóbeteg-szakrendelés is, ahol szemészeti, fül-orr-gégészeti, belgyógyászati, nőgyógyászati, pszichiátriai szakrendelés és fizikoterápia vehető igénybe, az épületegyüttesben kapott helyet a védőnői szolgálat és az iskolaorvosi szolgálat is.

Huber László polgármester elmondta, a szakrendelők felszerelése még nem teljes, az eszközök beszerzéséhez újabb 30 millió forint pályázati támogatásra számítanak.

közösség

további frisss

lap tetejére