Ég a gyertya, ég... Szombathely Fő terén!

K.G. Fotó: Hornyák Emőke • 2015. november 29., vasárnap •
Az adventi vásár megnyitásának köszönhetően ismét forralt bor és langalló illat van a Fő téren. Emellett ma fellobbant a láng a koszorú első gyertyáján. Készüljünk a karácsonyra!
Ég a gyertya, ég... Szombathely Fő terén!

A koszorú gyertyáit idén is ünnepélyesen, az adventi időszak négy szombatján délután öt órai kezdettel gyújtják meg. A gyertyák a hagyomány szerint a növekvő fényt szimbolizálják, a tradíciók szerint ezek vezetnek el minket a karácsonyhoz.

Az adventi hangulatot a koszorú, a gyertya és a vásár mellett színpadi produkciók emelik városunkban. A nézelődés közben jól esik forralt bort, puncsot vagy éppen teát kortyolgatni, és éhesek sem maradunk.

Az első gyertya meggyújtására idén is sokan kíváncsiak voltak a didergős idő ellenére. A többség melegen felöltözött, így a hideg nem rontott a hangulaton. Akadt olyan is, aki otthon felejtette a kesztyűjét. De ezért (is) jó a vásár, hiszen nem csak étel és ital kapható a standoknál, hanem karácsonyi kellékek és ruhaneműk is.

A koszorú ezúttal az óriásgyertyák helyett mástól különleges és izgalmas jelenség. Hogy mitől, azt nézze meg galériánkban.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére