Éééés ma indul az ország legnagyobb kerti partija!

frisss.hu fotó: alteraba.hu • 2016. július 12., kedd •
A nyári fesztivál kínálat sem lehet teljes vasi programok nélkül, az Alterába idén, július 12-én hetedszer nyitja ki kapuit az alternatív, a rock és a rap szerelmesei előtt. Haverok, buli, sör. Mi kell több?! Hegedüs (Hege) László, főszervezővel beszélgettünk.
Éééés ma indul az ország legnagyobb kerti partija!

Egyre népszerűbb az Alterába Fesztivál, a fellépők bővülő köre, a minőségi zenei felhozatal, a jó bulik híre, a családias hangulat vonzza a látogatókat az ország minden pontjáról, fiatalokat, kevésbé fiatalokat egyaránt, tízezer feletti látogatóra számítanak, napi 2500-3000 résztvevővel - tudtuk meg Hegétől, aki hozzátette, a zenészekkel a színpadon kívül is lehet találkozni, egy szelfi, autogram között pár szót is válthatnak a rajongók kedvenceikkel.

Online lehetett szavazni hónapokkal ezelőtt arról, hogy mely feltörekvő zenekarok léphessenek fel az ország legnagyobb kerti partiján, végül összesen 12 csapat kapott lehetőséget a több mint 170 jelentkezőből. Színpadra lép a ME iLL, a Kultúrmadzag, a M.iS.K.A, a Clap4What, de ott lesz a Pair O'Dice, a Creative Sound System, Atomic Playboyz, Fatal Error, a Reaktor, a Lékkör, az Azthittem a szomszéd ordibál és a Zinger is.

A koncertek között Ganxsta Zolee és a Kartel nevét is megtalálhatjuk idén, a zenekar régóta szeretett volna csatlakozni az Alterába fellépői körébe és idén rajtuk kívül az Ozone Mama, a Pannonia Allstars Ska Orchestra (PASO), a Kowalsky meg a Vega és a Zorall is a csütörtöki kínálat részét alkotja - sorolta a főszervező. Hegétől tudjuk, hogy az újdonságok idén sem maradnak ki, a belső megjelenést tekintve, látványban, fény és hanghatásaban "fesztiválosabb" külsőt kap a rendezvény.

Szerdán változás lesz zenekarok tekintetében, mivel az ausztriai Pann Bay Bastards zenekar dobosa eltörte a kezét, ezért a rendezvényt kihagyják. Helyettük másik fellépő színesíti a rendezvényt, de Hege a zenekar nevét nem pontosította, annyit azonban elárult, hogy a magyar alternatív zenét kedvelőknek szolgálnak meglepetés együttessel, akik tavaly is hozzájárultak a fergeteges hangulathoz.

Szombaton, egy különálló programként Családi Délután lesz a Fütyülős Kis színpadon, ahol mások mellett Kis Grófót is hallhatja a közönség.

A részletes programot itt találja.

Mindemellett a jótékonyság hagyományosan része az Alterábának, idén is támogatják a körmendi fogyatékkal élőket, akiket szerdán vendégül is látnak a fesztiválon. 

közösség

további frisss

lap tetejére