Ébredezik a Történelmi Témapark (fotógalériával!)

szróbert • 2014. április 18., péntek •
Fontosnak tartom, hogy a város valamennyi meghatározó intézményében párbeszédet folytassak a vezetőkkel, illetve áttekintsük az idei feladatokat és a távlati célokat is - mondta dr. Puskás Tivadar polgármester, amikor Szommer Ildikó karneváligazgatóval és Mérei Tamás alapítványi elnökkel együtt bejárta a Történelmi Témaparkot.
Ébredezik a Történelmi Témapark (fotógalériával!)

Cudar időben várták a karneváliroda vezetője és munkatársai a város első emberét. Mielőtt Puskás Tivadar megérkezett, a frisss.hu megtudta, hogy a Savaria Történelmi Karnevál, a Történelmi Témapark és a Savaria Történelmi Karnevál Közhasznú Közalapítvány székhelyének megtekintése lesz a program. A kellemetlenül szeles időjárás kicsit átírta a tervet, így a polgármester, a karneváligazgató és az alapítvány elnöke a karneválirodában tájékoztatták a sajtó munkatársait. 

A polgármester elmondta: olyan program ez, amikor igyekszünk végigtekinteni a város olyan intézményeit, amelyek meghatározóak és fejlesztésre is szorulnak. Voltunk már a 11-es Huszár úti laktanyában, majd a KRESZ park melletti víztornyot is megtekintettük. 
Érdekességként említette meg a polgármester, hogy 253 lépcsőfok vezet fel a víztoronyba, melyre - mint mondta - sokat kellene költeni állagmegóvásra. A frisss.hu megtudta azt is, hogy a távlati cél a víztorony hasznosítása, de ehhez jelentős mennyiségű pénzre volna még szükség. A KRESZ park megújítása mintegy 50 millió forintnyi beruházást igényelne. 

Mérei Tamás, a Savaria Történelmi Karnevál Közhasznú Közalapítvány elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a témapark noha most ébredezik, s áprilisban nyitja meg kapuit, így mintegy hat hónapon át tevékeny, az alapítvány az év mind a 365 napján működik. 
Kilencszáz négyzetméteres ingatlanunkaz, illetve az egyhektáros területű témaparkunkat mindössze három emberrel működtetjük. Lelátó felújítást is végeztünk tavaly, de már működik a volt lovag étteremben a Tömlöc nevű társasjáték is - tette hozzá Mérei Tamás. 

Szommer Ildikó karneváligazgató pedig arról tájékoztatott, hogy a Klebersberg Intézményfenntartó Központ (Klik) és Szombathely városa között is létrejött az együttműködés, ezt követően már tematikus napokra is ajánlatokat kapott az Aréna u. 8. szám alatti iroda.  
Ezt követően került sor a Történelmi Témapark megtekintésére. Eközben értesültünk arról, hogy idén is nagyon színvonalasan szeretnék megrendezni a Savaria Karnevált, de azt is megtudtuk, hogy a diadalív fix helyet keres, még az is lehet, hogy az Aréna utcában lesz felállítva.
Az intézménybejárás során Puskás Tivadarnak megmutatták a fantasztikus ruha- és kosztümraktárt is, ahol rendkívül értékes 2000 darab ruhaköltemény várja, hogy elérkezzen a karnevál. A polgármester a jövő héten nyíló katonatörténeti kiállítás előkészületeit is megtekintette, itt Jagadics Péter nyá. alezredes, a Nagy Háborús Emlékév koordinátora tájékoztatta a város vezetőjét, aki a Savaria Legio bemutatkozó öltözőjébe és a Teleki Blanka tanműhelyébe is bekukkanthatott.  

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére