Durva eltérések - Itt az országos fizetési térkép

Frisss.hu Fotó:mtvsz.blog.hu • 2016. szeptember 21., szerda •
Nézze meg, mi a helyzet Vas megyében!
Durva eltérések - Itt az országos fizetési térkép

Elkészült az ország fizetési térképe, amiből pluszban az is kiderül, hogy hol dolgoznak a legtöbben. Bár naponta érkeznek a hírek a munkaerőhiányról és a fizetésemelésekről, a hivatalos területi adatok továbbra is hatalmas különbségeket ­mutatnak. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb statisztikái szerint a fővárosban keresnek a legtöbbet, havonta nettó ­­222 028 forintot, míg például Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében ennek a töredékét, alig több mint 116 ezer forintot visznek haza, az országos átlag nettó havi jövedelem pedig 171 590 forint.

Ha nem akarunk a fővárosba költözni, akkor érdemes Győr-Moson-Sopron megyét választani, mert itt volt a legjelentősebb a béremelkedés, a havi nettó kereset jelenleg 180 770 forint.  De nem rossz a helyzet Komárom-Esztergom és Fejér megyében sem.

Vas megye a középmezőnybe tartozik, 155 532 forinttal a hatodik helyen áll. Tolna megyében fél év végén több mint 154 ezer forint volt az átlagbér. A növekedés szempontjából a harmadik helyet Heves és Fejér megye szerezte meg, így Heves 154 ezres, Fejér pedig 164 ezres átlagos nettóval zárta a fél évet.

De nem csak emelkedés történt, hanem csökkenés is, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Nógrád és Baranya megyében sem túl felemelő a helyzet.  

közösség

további frisss

lap tetejére