Doncsecz Dorina: Örülök, hogy számítanak rám, ezt pedig felszabadult játékkal hálálom meg!

PCS - fotó: Bodorkós Máté • 2016. december 06., kedd •
A Haladás 19 éves irányítója barátnői társaságában töltődik fel szívesen.
Doncsecz Dorina: Örülök, hogy számítanak rám, ezt pedig felszabadult játékkal hálálom meg!

Doncsecz Dorina, a Haladás VSE kézilabda együttes játékosának vállán sokkal több teher van, mint elsőre látszik. A tehetséges és fiatal irányítónak össze kell fognia csapatát, miközben igazi vezérként irányít, gólt lő - ahogy a helyzet megkívánja. Fiatal kora ellenére rengeteg csatát megélt és kislányos bájának képtelenség ellenállni. Azonban vigyázat uraim, Dorina szíve foglalt!

A 19 éves játékos is - akárcsak jelenlegi csapattársa, Bolfán Nikolett - egy sárvári kitérőt leszámítva végig a szombathelyi sikerekért dolgozott. Dorina jelenleg tanulmányai mellett sportol és szabadidejében baráti körével igyekszik tartalmasan eltölteni az időt. Ismerjük meg a Haladás VSE kézilabda csapat irányítóját.

Nyári gyerekként, hogy viseled a hideg évszakot?

Több szempontból sem szeretem. Egyfelől nyáron a barátaimra több idő jut, másrészt nincs iskola. Ilyenkor sokkal nehezebb összeegyeztetni a sportot, a tanulmányaimat. Persze a páromra, illetve a baráti körömre is szakítok időt, ezt pedig megfelelő logisztika nélkül lehetetlenség megoldani.

Akkor a bulizásra időd sem jut?

Hétvégén meccset játszunk, így eleve megoldhatatlan lenne a hajnalig tartó bulizás. Ha van egy kis időm, inkább a barátnőkkel találkozom.

Térjünk át a Haladásban betöltött pozíciódra. Milyen érzés ismét zöld-fehérben játszani?

Nagyon jó érzés, mert korábban kevesebb játéklehetőséget kaptam, most pedig érzem, hogy számítanak rám a vezetők és a csapattársak is. Ettől pedig felszabadultabban játszhatok. Szimpatikus csapat, remek társak és jó edző alkotja jelenleg a Halit, ennél pedig nem kívánhatok többet.

Milyen poszton számítanak rád a szakvezetők?

Irányítóként játszom, nagy felelősséggel jár. Úgy érzem, hogy megfelelek az elvárásoknak, de nyilván kell még fejlődnöm. Leginkább a kinti lövésekkel maradtam adós, viszont a cselező készségem és a kiszolgálás területén erősnek számítok.

Posztodnak köszönhetően mennyire kell fellépned, ha vita alakulna ki a csapattársak között?

Szerencsére nyugodt szívvel mondhatom, hogy ilyen nincs. Nálunk mindenki egyenlő. Tudjuk magunkról, hogy ki játszik jól, és ki az, akinek nem megy. Ezt előre lefektettük, hogy ne legyen később sértődés. Eddig bevált, szerintem ettől is alkotunk jó csapatot.

Nemrég nem sokon múlt, hogy megtréfáltátok a Vasast. Véleményed szerint saját csarnokban máshogy alakulhatott volna?

Ezt nehéz megítélni. Inkább azt mondanám erre, hogy sokkal jobb már a tudat is, hogy hazai környezetben, szurkolóink előtt kézilabdázhatunk. Épp ezért nagyon várjuk már az új otthonunk elkészültét.

közösség

további frisss

lap tetejére