Dömötör: a szocialisták nevében egy adóbűnöző hivatkozik átláthatóságra

MTI Fotó: MTI/Bugány János • 2017. augusztus 07., hétfő •
Etikátlannak és felháborítónak tartja a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára, hogy a szocialisták nevében egy "adóbűnöző" hivatkozik átláthatóságra és jár el közérdekű adatigénylések ügyében. Újabb részletek a Czeglédy-ügyben.
Dömötör: a szocialisták nevében egy adóbűnöző hivatkozik átláthatóságra

Dömötör Csaba hétfőn, Budapesten újságíróknak úgy nyilatkozott: tárcája gyors vizsgálatot végzett, amelyből az derült ki, hogy CzeglédyCsaba, "a szocialisták egyik meghatározó embere", akit költségvetési csalással, 3 milliárd forintnyi adó megfizetésének elkerülésével gyanúsítanak, legalább három alkalommal járt el a szocialisták nevében közérdekű adatigénylések ügyében.

Az államtitkár minden minisztériumot arra kér: adjanak tájékoztatás arról, járt-e a tárcájuknál Czeglédy Csaba, igényelt-e adatokat és ha igen, milyen dokumentumokhoz fért hozzá. Arra a kérdésre, hogy Czeglédy Csaba ezen ügyekben pontosan kiknek a nevében járt el, Dömötör Csaba azt felelte: úgy tudják, hogy az ügyvéd irodájának keretszerződése van az MSZP-vel, de többször járt el képviselők nevében is, például Harangozó Tamás, Botka László kabinetfőnöke nevében. Emlékeztetett: Czeglédy Csabáról már korábban is kimondta a bíróság, hogy adóbűnöző.

Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő vasárnapi sajtótájékoztatóján beszélt arról: a kormánypártok azt kérik a kabinettől, nézzen utána, hogy a hárommilliárd forintos áfacsalással vádolt Czeglédy Csaba milyen közérdekű adatokat kért ki az MSZP és a DK nevében.

közösség

további frisss

lap tetejére