Domboldali panoráma, ősfák köré épült birtok, végeláthatatlan folyosók - ezek Szombathely TOP 5+1 legdrágább ingatlanjai

Szerző: Boros Patrícia Fotó:heckenastingatlan.hu/op.hu • 2016. szeptember 15., csütörtök •
Mi akár azonnal laknánk őket. De mit is rejtenek a város legextrémebb luxusvillái?
Domboldali panoráma, ősfák köré épült birtok, végeláthatatlan folyosók - ezek Szombathely TOP 5+1 legdrágább ingatlanjai

Körbenéztünk egy kicsit a szombathelyi ingatlanpiacon, hogy megtudjuk, mennyi pénzt kell kicsengetnünk akkor, ha egy igazán fullos kéglit szeretnénk beújítani magunknak. Van itt minden, a gigantikus birtokoktól kezdve az extrém belvárosi luxusvillákig...

A béke-szigete: domboldali panorámás luxusvilla

Már a hatodik helyezet is elképesztően magas színvonalat képvisel, az ára is elég ütős a maga 79 milliójával. A háromszintes luxusvilláról azt írják, hogy Szombathely kertvárosában húzták fel 1999-ben egy 1100 négyzetméteres ősfás telken.

A villa kívülről is legnyűgöző látvány, a hatalmas udvart például kovácsoltvas kerítés, illetve kapu öleli körbe, a buja növényzetű kert ápolt, tűzrakóval, kerti tóval és egy 46 négyzetméteres terasszal, ami alatt egy három állásos garázsba tehetjük le a kocsinkat. Ráadásul, ennek a biztonságáról elektromos ajtók, illetve térfigyelős kamera és egy komplett riasztóberendezés is gondoskodik. Ígéretes ugye? De mit rejt a pofás kis külső?

Az épület alagsorában 3 szoba, mosókonyha, zuhanyzó és külön WC is van. A földszinten amerikai konyhás nappali, háló, fürdőszoba és szauna található. A nappali hangulatát egy kandalló dobja fel még jobban, ami nem csak egy alternatív fűtési lehetőséget biztosít, de akár egy romantikus téli estét is megalapozhatunk itt egy kis bort kortyolgatva.

A tetőtérben négy tágas hálószoba kapott helyet, külön WC-vel és sarokkáddal is felszerelt fürdőszobával. A fűtés gáz központi rendszerű, radiátoros hőleadókkal, a hálókban pedig hűtő-fűtő ventillátoros radiátorok vannak.

Az közvetítő irodák szerint a környék csendes, madárdalos, igazi béke-szigete. A szomszédok pedig nagyon kedvesek és figyelmesek.

Pizzéria, pékség, kávézó? - Lakás nem mindennapi extrákkal

Mindössze 83 milliót kell leszurkolnunk akkor, ha szeretnénk egy olyan fullos kis lakást, amihez tartozik egy pékség, pizzéria, illetve kávézó. Ez teljesen a fantáziánkra van bízva. A nyári összenépi sörözgetésekhez is szuper ez a hely, mivel épülethez tartozik udvar is, amin egy fedett teraszrész terül el. Plusz, a telken található garázsban akár két nagyobb kocsi is elfér.

Az ingatlan teljes közművel rendelkezik, az üzlet és a lakás külön fűtési rendszeren van. Az üzlet alapterülete: 169m², egyéb helyiségek, szociális helyiség, iroda, raktárak pedig: 179,5m². Ha nem akarjuk az üzlethelyiség berendezésével húzni az időt, akkor ezt simán meg is vehetjük. Praktikus, hogy az épülettel egybeépítettek egy lakást. Ez nappaliból, két szobából, konyhából, mellékhelyiségekből áll és az alapterülete: 83m². Az épület egyébként nincs rossz helyen, a közelben van óvoda, iskola, kórház, élelmiszerboltok, közintézmények, busz közlekedés is okés.

A belváros egyik legtutibb és legdrágább ingatlanja

Ez az összkomfortos csoda nem más, mint egy 400 négyzetméteres polgári ház a belvárosban. Az épület három szinjén külön lakások vannak, amik egyenként is megvásárolhatók. Ha azonban valaki egyben szeretné az egészet, akkor biztosan nem kell aggódnia azon, hogy reggelenként sorba kell állnia a fürdő vagy a WC előtt, ugyanis ezekből  több is található itt, ahogy konyhából, nappaliból vagy hálószobából is. Mindezt  88, 5 millió forintért már lakhatjuk.

135 millióért akár frankó kis borozgatásokat is nyomhatunk itt a haverokkal  

A TOP 4-es helyezettnél csak a lista "bronzosa" lehet még frankóbb. Nos igen, ez is a belvárosban található és olyan eszméletlenül király, hogy gondolkodás nélkül akár ebben a pillanatban fognánk a cókmókunkat és beköltöznénk ide. Persze ehhez azért pénz is kéne, méghozzá laza 135 millió. De mit rejt ez a fullos kéró?

Ez egy elegáns, 500 négyzetméteres polgári hangulatú, villa jellegű családi ház, ami kábé nyolc éve épült. A nagy letáborozáshoz 10 szoba közül választhatjuk ki a kedvencünket.

De van még itt egy 2 szintes nappali, ebédlő, dolgozószoba, 4 fürdőszoba, 1 konyha, 6 WC és 1 pince. Ráadásul tartozik hozzá egy dupla garázs is, olyan extrákkal, mint a mosókonyha vagy egy kellemes kis borozó.   

Szombathely legtitokzatosabb és egyik legemblematikusabb villája

Ha igazán flancolni szeretnénk, akkor csak a Bagolyvár jöhet szóba. A kastély különlegességével, történelmi múltjával és persze borsos árával is még mindig viszi a prímet a szombathelyi ingatlanpiacon. Jelenleg 270 millióért lehetünk a rezidencia büszke tulajdonosa. És mit kapunk pontosan a pénzünkért?

Elsősorban a város 1200 négyzetméteres, 175 éves, egyik legszebb romantikus kastélyát, amihez még egy 5000 négyzetméteres vadregényes telek is jár. Az épület hasonló egy labirintushoz, szinte el lehet veszi a folyosórendszerében, az élményt pedig még izgalmasabbá teszik a csigalépcsők. A vendégek elhelyezésével itt sem lenne gond, mivel 18 szoba található a kastélyban, de van még itt nappali, konyha, két füdő és két WC is.

Ha szeretnétek még többet megtudni az épület történetéről, akkor katt ide!

395 millióért kikapcsolódhatunk Oladon is

Szinte megdöbbentő, de nem a Bagolyvár a legdrágább lakóház Szombathelyen. Ezt a címet most egy oldai lakóház birtokolja, a maga 395 milliójával.


Ennyi pénzért egy 1726 négyzetméteres telken egy 900 négyzetméteres kétszintes, összkomfortos házat kapunk, tíz szobával. Egyedi tervezésű, kétautós garázzsal, külön lakrészekkel és külön épülettel.

Fotók: ving.hu, savariahome.hu, heckenastingatlan.hu, oh.hu, dh.hu

közösség

további frisss

lap tetejére