Díjazták a kultúráért, a kultúrában dolgozókat Szombathelyen

frisss.hu fotó: Hornyák Emőke • 2017. január 22., vasárnap •
A Magyar Kultúra Napja alkalmából osztottak elismeréseket.
Díjazták a kultúráért, a kultúrában dolgozókat Szombathelyen

Hagyományosan a Magyar Kultúra Napján, azaz január 22-én díjazzák azokat a szombathelyi személyeket, akik a legtöbbet tették a város és a környék kultúrájáért. Vasárnap este a Sportházban teltház előtt adták át a díjakat.

Puskás Tivadar polgármester beszédében kiemelte:  a Kultúra Napja akkor válik igazi ünneppé, ha át tudjuk gondolni, mi módon kell felelősséggel bánnunk a ránk hagyott kulturális örökséggel. "Meg kell őriznünk ezt az örökséget, és át is kell adnunk az utánunk következő nemzedéknek. Példát kell mutatnunk alázatból, erkölcsből, tiszteletből, őszinteségből.  A kultúra azonban nemcsak nemzeti identitásunk záloga, hanem egyben gazdaságfejlesztő és társadalomszervező erő is. A kultúra éppen ezért a magyarság fennmaradást jelenti, a kultúra stratégiai ágazat! Ezért kell minden segítséget megadni a kultúra területén működőknek: az alkotóknak, a kulturális intézményeknek és a kultúra befogadóinak is. A kultúrára fordított közpénzek ésszerű felhasználása már középtávon is jövedelmező stratégiai befektetés, hosszú távon pedig a társadalmi összefogás biztosítéka."

A díjazottak: 

Kiemelkedő Kulturális Munkáért díj I. fokozat: dr. Gálig Zoltán

Kiemelkedő Kulturális Munkáért díj II. fokozat: Zsoldosné Csidei Valéria

Kultúra támogatásáért díj: dr. Tímár Péter

Weöres Sándor-díjat: Lord Az együttes tagjai a Művészeti Szakgimnázium klasszikus furulyán játszó két végzősének, Kovács Bálintnak és Pass Dominikának ajánlják fel pénzjutalmukat!

Az estén a közönség tisztelgett a nemrég elhunyt Lord-alapítóra, Vida Ferencre és a egy perces néma főhajtással emlékezett a veronai buszbaleset áldozatatira. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére