Darázs Ádám: ahol fát vágnak, ott hullik a forgács

Szita Róbert - Fotó: Hornyák Emőke és Tóth Arnold • 2016. április 21., csütörtök •
Négy selejtezőből 12 erős ember jut az erős emberek celldömölki országos döntőjébe, ahol a versenyszámok között kamionhúzás és autótartás is szerepel majd.
Darázs Ádám: ahol fát vágnak, ott hullik a forgács

Március végén kezdődött az erős emberek idei versenysorozata, és április végén, május elején már az országos döntőbe juthattak, juthatnak a legjobbak. 

A múlt hétvégén a Deck Bistro&Bar erős ember kupáján láthattuk a sportág legjobb dunántúli versenyzőit, közöttük az egyenes ágon a celldömölki fináléba jutott, mindössze 21 éves, de 150 kg-os testtömegű Karácsondi Eriket és a szombathelyi Gadó Andrást is. 
Szép számmal látogattak ki a szombathelyi versenyre, ahol a többi között kamionhúzásban, lengősúly-cipelésben, hordópakolásban és autótartásban is összemérték erőiket a legjobbak. 

Honlapunk arra volt kíváncsi, hogy valójában mennyire népszerű ez a sportág jelenleg?    
Az évi hatvan-hetven rendezvény azt bizonyítja, hogy népszerű ez a sportág, az ország szinte minden szegletében van rá igény, van rá kereslet, ahová megyünk, mindenütt szeretettel fogadnak bennünket. Persze még több nemzetközi szintű sportolóra volna szükség, akik hírét vinnék Magyarországnak, akik arcai lehetnének ennek az igazán férfias sportnak – nyilatkozta honlapunknak Darázs Ádám.

A Magyar Erős Ember Szövetség elnöke, aki korábban Közép-Európa legerősebb embere címet is birtokolta azt is hozzátette, hogy ezek az erős fiúk már hozzászoktak a legmegerőltetőbb gyakorlatokhoz is, így például a kamionhúzáshoz is, hiszen, ,,ahol fát vágnak, ott hullik a forgács”. 

Az erős emberek országos döntőjét május 13-14-én, Celldömölkön rendezik. Érdekesség, hogy a 12 fős mezőnyben ott lesz a jelenleg szerb színekben versenyző Katona Ervin is.   

 

közösség

további frisss

lap tetejére