Danics Dórát nem utoljára láttuk a Szimfonikus Zenekarral

SV • 2014. október 14., kedd •
Szemfüles kollégánk a városban sétálva kapta lencsevégre a bájos Danics Dórát, amint MéreiTamással a Savaria Szimfonikus Zenekar vezetőjével kávézgatott jókedvűen. És ha már arra járt, meg is kérdezte az énekesnőt, aki szívesen mesélt magánéletéről, tapasztalatairól, valamint a Hollywood Classics kulisszáiról.
Danics Dórát nem utoljára láttuk a Szimfonikus Zenekarral

Mint köztudott, az énekesnő édesapja és nagyszülei is a városban élnek, így mondhatni „hazajár” Szombathelyre, ­ sajnálatos módon azonban sok elfoglaltsága miatt ritkán láthatjuk kis városunkban. Elmondása szerint imád itt lenni, hiszen nagyon kedvesek és barátságosak az emberek. Dóra úgy fogalmazott, hogy a tipikus szombathelyi mentalitást a „tündéri” Valika néni a Café Szimfónia (ismertebb nevén Szimfi) barátságos pincérnője jellemzi.

A találkozó apropója viszont nem más, mint az immár hatodik alkalommal megrendezésre kerülő, hatalmas érdeklődést kiváltó Hollywood Classics előadás. Mérei Tamás ­ aki a tőle megszokott lezserséggel és magabiztossággal alkotott ismét zseniálisat­ elmondta, hogy minden évben több előadásra van igény. A jelenleg négy estés produkció full házon pörög, minden jegy elkelt, pótszékek segítségével tudja csak biztosítani a folyamatosan bővülő igényeket.

Mind Danics Dórának, mind a zenekarnak újdonságot jelentett a közös munka, egészen addig, míg a próba folyamán azt vették észre, hogy problémamentesen tudnak együtt dolgozni, felrázta őket a „mintha ezer éve ismernék egymást” érzés. Az énekesnő szívébe zárta a méltán híres bohém karmestert Pejtsik Pétert, duett-­társát Gáspár Esztert és az egész zenekart. Elárulta azt is, hogy előadást követően közös partyt is terveznek.

 

                                      

 

A zenekar vezetője, Mérei Tamás titokzatosan beszélt a jövőről, annyit azonban megemlített, hogy biztosan látni fogjuk majd Dórát a Szimfonikus Zenekarral karöltve. Ennek oka az a mérhetetlen szeretet és érdeklődés, amivel a közönség ezen produkciókat fogadja, s az az inspiráció, amivel az énekesnő a zenekart, valamint a zenekar őt mozgatja. Dóra kedvence amúgy az Amelie csodálatos élete c. film, de a filmzenék közül kiemelte Bridget Jones naplóját is. Nem csoda, hisz az általa énekelt It's raining man c. előadás ütött, többek szerint jobbra sikerült, mint az eredeti.

A zenekar igazgatója hozzátette, minden évben próbálnak valami újat, egyedit belecsempészni a produkcióba. Idén ilyen volt a közösségi oldalon meghirdetett limuzinos-­bulizós nyereményjáték, melyre – a nehéz kérdések ellenére – minden korosztályból rengeteg jó megfejtés érkezett. Másrészt ki kell emelni azt a célt, mellyel a zenekar helyi tehetségek támogatását segíti. Idén Gáspár Eszter volt a kiválasztott, aki fantasztikus hangjával nyűgözte le a nagyérdeműt. Zárásképp csak remélni tudjuk, hogy Mérei Tamás közreműködésének köszönhetően a jövőben gyakrabban élvezhetjük majd az egyébként Budapesten és a világ nagyvárosaiban is kedvelt filmzenés koncertek előadásait.

közösség

további frisss

lap tetejére