Curry vs. James: megkezdődött az NBA-nagydöntő

SzR - Fotó: theodysseyonline.com. kreativ.hu és thebiglead.com • 2017. június 02., péntek •
Hajnalban lejátszották az marikai profi kosárlabda-bajnokság nagydöntője, a Cleveland Cavaliers - Golden State Warriors párharc első meccsét. Sima volt, a Warriors nyert. Tőrös Balázs, a SportTv szakkommentátorával még az összecsapás előtt latolgattuk az esélyeket.
Curry vs. James: megkezdődött az NBA-nagydöntő

Farkas Beni, a Frisss FM műsorvezetője ezúttal is a SportTV NBA-szakértőjét, a Trash-Talk állandó vendégét faggatta.

Balázs, a GSW és a Cavs az első két csapat, mely zsinórban 3 NBA-nagydöntőt játszhat egymással. Tényleg nagy dolog ez?                                                         Azt gondolom, hogy ez az ezredfordulós korszakos párharc, azért is, mert még a nagy Celticsnek és a Lakersnek sem sikerült annak idején, hogy egymást követő 3 döntőben egymással játszhassanak. 


Zavaró tényező lehet a GSW edző, Steve Kerr hiánya?
A gerincsérv nem tréfa-dolog, Kerr megműttette magát, sajnos nem sikerült a beavatkozás, s a gerincfolyadék elkezdett visszaszivárogni, ami pokoli fájdalmakkal és fejfájással jár együtt. Ez már másodszer fordul elő nála, egyszer sikerült befoltozni, most viszont csak lassabban ment ez. Ha a kispadon nem is, de a meccsen, az öltözőben, az edzésen, a félidőben is ott lesz a csapattal, és képes lesz arra, hogy a sajátos karaktereket képes legyen motiválni. Biztos, hogy Clay Thompsonon vagy Draymond Green-en képes lesz megnyomni a gombot. A hiánya persze problémát jelenthet, de biztosan mindent megtesznek, hogy ne szoruljanak kézi vezérlésre.

Kevint Durant lehet a kulcs?
Szerintem a Cavs-nek sokkal nehezebb dolga lesz, mint tavaly, hiszen S. Curry egészséges, nem úgy mint egy éve. Egészséges, fürge Curry, nehezebb lesz őt duplázni, de Thompson, Greene, Durant is életveszélyes lesz, ők bármikor betalálnak. Kevin Durant 50%-osan dobja mezőnykosarakat, 40%-osan a triplákat, 90%-osan pedig a büntetőket. 


A játék szempontjából örülnék, ha S. Curry megmutatná, mit is tud igazán és fellépne Irving mellé, a párharcuk döntő lehet. Akinek kettejük közül több jobb meccse lesz, a végén az örülhet. 

LeBron James vagy Michael Jordan?
James 14 éve a TOP 3-ban van, hosszabb sérülés nélkül, zsinórban a 7. döntője...Jordan viszont 6 döntőt nyert. Az állhatatosság és a minőség mintaképe James. Jordan pedig megtehette, hogy 3 döntőt megnyert, majd 2 évig pihent, aztán visszajött és nyert újabb 3-at. Két korszak 2 legendája, persze a 6-ból 6 nyert döntő mindent visz.

Minden idők legjobban várt döntője lesz…A GSW simán behúzhatja?
Olyan médiaesemény lehet, amit az NBA még nem látott, a kommentátor 7 meccset, a James-tisztelő 6-ot vár, a 20 év tapasztalatom pedig azt mondja, hogy 5 meccsen nyer a GSW. Azt szeretném, hogy mindenki egészséges legyen végig. Kevin Durant érkezése felborította a papírformát, szerintem a GSW nem veszíthet 2-nél több alkalommal. 

Az NBA-nagydöntő ma hajnalban véget ért 1. meccsén:

  Cavaliers - Warriors 91-113

(30-35, 22-25, 20-33, 19-20)

A meccsen Kevin Durant 38 pontot szórt, LeBron James és Stephen Curry egyaránt 28 ponttal fejezte be. 

A párharc állása: GSW - Cavs 1-0. Folytatás vasárnapról hétfőre virradó éjszaka 2 órakor!

 

közösség

további frisss

lap tetejére