Csúnya vége lehet, ha random nekiállsz műkörmöt építeni – Savanyo Bianka, kőszegi műkörmössel beszélgettünk

Szerző: Boros Patrícia - Fotó: justamakeup.blogspot.hu • 2017. április 05., szerda •
Bármilyen nagy a kísértés, inkább ne csináld!
Csúnya vége lehet, ha random nekiállsz műkörmöt építeni – Savanyo Bianka, kőszegi műkörmössel beszélgettünk

A körmök tragédiája nem ott kezdődik, ha valami nem esztétikus, ennél sokkal nagyobb problémák is lehetnek. Például abból, ha valaki szakképzettség nélkül házilag nekiáll „alkotni”. Savanyo Bianka, kőszegi műkörmös az évek során nem egy súlyos esettel találkozott, amit már egy szakképzett körmös sem tud orvosolni.

Miért nem ajánlott laikusként belevágni a körömépítésbe, illetve milyen veszélyei lehetnek?

Rengeteg fiatal lány kezd el otthon „körmözni”, mert úgy gondolja, hogy ez sima ügy. Sokan YouTube-ról próbálnak „tanulni”, mert spórolni is szeretnének. Abba már jóval kevesebben gondolnak bele, hogy nem hiába kell ezt is iskolában tanulni. Megfelelő képzettség nélkül sérülhet a köröm és a bőr, sőt, fertőtlenítés nélkül különféle betegségek is előfordulhatnak.

Fotó: Hornyák Emőke

Általában milyen hibákat követnek el?

Legtöbbször nem készítik elő - vagy nem helyesen - a körmöt, elhagyják a professzionális folyadékok használatát, amik biztosítanák a műköröm, illetve a géllakk tartósságát.

Milyen esetekkel találkoztál?

A leggyakoribb probléma, hogy a „szakember” túlságosan elreszelte a vendég körmét. Emiatt alakult ki az a legenda a mani körül, hogy elvékonyodik és tönkre megy tőle a saját köröm. Sokszor gondot jelent az is, hogy túl vastagra építik a körmöt. Ez általában nem tetszik a hölgyeknek.

Fotó: pinterest.com

Van olyan súlyos probléma, amit már egy profi műkörmös sem tud rendbe hozni?

A legdurvább, amivel eddig találkoztam az a körömgomba. Ezt körmös szakember már nem kezelheti, és nem is készíthet rá műkörmöt vagy géllakkot. Ezzel a problémával orvoshoz kell irányítanunk a vendéget.

Fotó: nlcafe.hu

Mit javasolnál azoknak, akik érdeklődnek a körömépítés iránt?

Akit komolyabban érdekel ez a szakma és ezzel szeretne foglalkozni, ajánlom, hogy forduljon szakiskolához. Pár hónapos képzés után a kezében is foghatja a bizonyítványát.

közösség

további frisss

lap tetejére