Csüngőhasú malacot gyógyítottak a Szombathelyi Állatkórházban

frisss.hu, allatvedo.eoldal.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2016. május 23., hétfő •
Most nem egy kutya, macska vagy nyuszi lett újra egészséges, hanem egy nem mindennapi házi kedvenc.
Csüngőhasú malacot gyógyítottak a Szombathelyi Állatkórházban

A csüngőhasú malac gazdái a Szombathelyi Állatkórház orvosainak a segítségét kérték, ugyanis az állat hányt és nem evett. Ez egy sertésnél komoly problémát jelent. Kiderült, hogy gyomor- és bélgyulladása van. Annak érdekében, hogy meggyógyuljon, injekciókat kapott. Az állapota rövid idő alatt látványosan javult. Az injekciókúra után tünetmentesen vihették haza a tulajdonosai.

Varjú Gábor kezelőorvos szerint valószínűleg valamilyen szokatlan ételt fogyaszthatott a malac. A baktériumok, vírusok miatt lett beteg.

Egyébként ritka, hogy csüngőhasú malac érkezzen az állatkórházba. Varjú Gábor három ilyen esetre emlékszik. Azt is megtudtuk, hogy ezek a malacok intelligens állatok, „kutyaszámba mennek”.

Az állatról:

Ezek a disznók mindenevők, de elsősorban a növényi eredetű táplálékot kedvelik, mint a gumókat, a gyökereket, a bogyókat, a gabonaféléket és a gyümölcsöket. Emellett csigákat, férgeket, tojást, kis mennyiségben húst fogyasztanak. A vadon élő példányok madarakat is esznek, sőt a gyenge vagy a beteg kistestű állatokat is megtámadják. Elhelyezésük: mire szükség van, az egy tartós, esőtől védett menedék nyáron, télvíz idején pedig egy széltől is óvott ól, amibe sok szalmát és takarót kell tenni, hogy meleg legyen az állatnak. Aki bent tartja az otthonában: mivel okos állat, hamar megtanulja, hogy a lakás mely része "túrható".A csüngőhasú malac nemcsak okos, kíváncsi is. Megjegyzi, honnan veszi ki a gazdája az elemózsiát, és nem telik el egy hét, már nyitja is a hűtőt.

Név: Szombathelyi Állatkórház

Cím: 9700 Szombathely, Bartók Béla Krt. 9/b

Adószám: 26866996-2-18

Telefon: 06/94/310-034

E-mail: allatkorhaz@upcmail.hu

Nyitvatartás: 0-24

Bővebb információ itt.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére