Csúcsra járatva: Volvo XC90 R-Design

frisss.hu, fotó: HornyákEmőke • 2015. november 27., péntek •
Egyéniség, minőség, sportosság –most már Szombathelyen is.
Csúcsra járatva: Volvo XC90 R-Design

Megérkezett a szombathelyi Volvo kereskedésbe a patinás svéd autógyártó legexkluzívabb terepjárója, az XC90 R-Design. Már az idén bemutatott óriás-terepjáró alap változatai is meglehetős feltűnést keltenek, hiszen tekintélyt parancsoló külső méretei mellett a Volvo által valaha tervezett legfényűzőbb belső térrel büszkélkedhetnek. A minőségi anyaghasználat, a letisztult, elegáns formák és a legmodernebb technológia ötvözete garantálják a terepjárók prémium szegmensében a sikert, sikerre halmozó XC90 keresettségét.

A hét személyes, robusztus, és egyben modern szabadidő-autó példamutatóan egységesíti a funkcionalitást a kényelemmel, a biztonságot a fejlett technikával, a legmagasabb minőséget a hétköznapi használhatósággal. Az új XC90 utastere olyan anyagokat vegyít, mint a puha bőr és a kézműves részletekkel gazdagított fa, vagy például az Orreforrs - a híres svéd üvegműves márka - kristályüveg gombos sebességváltója, és a gyémánt metszetű Start/Stop és hangerő-szabályozó gombok. „Ezek a részletek úgy lettek kialakítva, hogy ékszerként díszítsék a belső teret. Sokkal inkább egyfajta fényűző játékosságot, mint pusztán színtiszta funkcionalitást képviselnek.” – mondta Robin Page, a Volvo Cars belső design igazgatója.

A Volvo a legkényelmesebb ülések gyártójaként már eleve komoly hírnévnek örvend az iparágon belül. Az XC90 tovább növeli ezt a hírnevet az innovatív formatervezésű üléseivel, amelyek mind a második, mind pedig a harmadik sorban ülő utasok számára teret szabadítanak fel, és zseniális hétüléses modellé teszik az új XC90-et.

A Volvo mindig is az egyik legbiztonságosabb autónak számított, a világhírű svéd acél sokak számára egyenlő az elérhető maximális védelemmel. Ennek megfelelően az augusztusban leleplezésre került vadonatúj XC90 az autógyártásban elérhető legátfogóbb és technológiailag legkifinomultabb alapfelszereltségnek számító biztonsági felszereltséggel rendelkezik.

Ez a világ első autója, amelyben automatikus fékezés akadályozza meg, hogy kiforduljunk egy közeledő jármű elé, valamint a világ első olyan megoldásával is rendelkezik, amely a véletlen útelhagyásra összpontosít.

A vadonatúj Volvo XC90 öt csillagot ért el, és ezzel maximális teljesítménnyel zárta a 2015-ös Euro NCAP töréstesztet. A City Safety biztonsági technológiát alapfelszerelésként kínáló XC90 a legelső olyan gépkocsi, amely maximális pontszámot ért el az Euro NCAP autonóm vészfékrendszer ráfutásos vizsgálatán (AEB City és AEB Interurban).

„Ez a nagyszerű eredmény újabb bizonyítéka annak, hogy a Volvo XC90 a világ egyik legbiztonságosabb autója. Olyannyira, hogy a biztonsági segédrendszerek vizsgálati pontban 100 százalékos eredményt értünk el. A Volvo Cars továbbra is vezető szerepet tölt be az autóiparon belül a közlekedésbiztonsági innovációk terén, és alapfelszerelésként kínált biztonsági technológiáival messze megelőzi minden versenytársát.” – mondta Dr. Peter Mertens, a Volvo Car Group kutatási és fejlesztési tevékenységeiért felelős alelnöke.

Az IntelliSafe támogató technológiák magukba foglalják a Park Assist Pilot megoldást, amely mostantól már merőleges parkolásnál, valamint párhuzamos parkolóhelyre történő beállás és kiállás esetén is rendelkezik az automatikus tolatás funkcióval. Az XC90 a nagyméretű központi képernyőn felülnézetből jeleníti meg az autó környezetének 360°-os madártávlatú képét. A továbbfejlesztett Park Assist Pilot mind a párhuzamos, mind pedig a merőleges parkolással megbirkózik, átvéve a kormánykerék működtetését, így a vezetőnek csak a sebességváltó kezelése és a sebesség szabályozása marad.

Az R-designnal a Volvo olyan ügyfeleket szeretne elérni, akik igazán sportos és dinamikus külsőt sugárzó autóval akarják lenyűgözni környezetüket. „Azok az ügyfelek találják vonzónak, akik szeretik a szembetűnő és egyedi formai jegyeket. Az R-Design minden egyes részletét úgy alakítottuk ki, hogy erősítse az ügyfelek által kívánt egyéni és kifinomult megjelenést.” - mondta Alain Visser, a Volvo Car Group kereskedelmi, ügyfélszolgálati és marketing ügyekért felelős alelnöke.

Az akár 400 lóerős motorral is rendelhető XC90 R-Design egyedi elemei speciális hűtőrácsot, első légterelőt, selyemfényű fém ablakkereteket, integrált dupla kipufogócsöveket, fényes tetősíneket és matt ezüst tükörházakat jelentenek kívülről, kiegészítve az akár 22 collos keréktárcsákkal.  A belső térben szembetűnőek a sportülések, a perforált bőr borítású kormánykerék, az egyedi tervezésű sebességváltó gomb, a pedálok, szőnyegek és a megvilágított küszöbök. Tökéletes kiegészítő az exkluzív R-Design bőrborítású távirányító kulcs is.

Természetesen az R-Design változat részét is képezi a középpontban elhelyezett tablet-szerű érintőképernyő és a 12.3 collos teljesen grafikus kijelző is. A kijelzőn egyedi R-Design téma jelenik meg. Az autón belüli vadonatúj kezelőegységen lényegében nincsenek gombok, így az autó kezelésének teljesen újszerű módját kínálja, valamint biztosítja a széleskörű internetes és felhő alapú termékek illetve szolgáltatások elérését. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére