Csók és koktél: az Iseum mindenkié

szróbert-Hcs • 2014. július 24., csütörtök •
A Király utcában lévő vállalkozások már tavaly is csatlakoztak az Iseumi Szabadtéri Játékokhoz és olyan termékeket kezdtek el árusítani, melyek nevükben is kapcsolódtak az előadásokhoz, és más alkalommal nem kaphatóak – hangzott el azon a sajtótájékoztatón, melyet Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Mérei Tamás, a Szimfonikus Zenekar igazgatója tartott. A július 23-i eseményen részt vett Silló Sándor rendező és a Romeo és Júlia két címszereplője, Kulcsár Viktória és Kocsis Dénes is.
Csók és koktél: az Iseum mindenkié

A múlt és a jelen 

Puskás Tivadar tájékoztatója elején arra emlékeztetett, hogy 1964-ben rendezték meg az első Iseumi Játékokat a történelmi környezetben, aztán jó néhány éven keresztül akadozott a lebonyolítás, majd 2011-ben megtörtént az igazi újjászületés és azóta minden esztendőben megrendezzük az Iseumi Szabadtéri Játékokat.

Egy klasszikus, illetve komoly darab, valamint egy könnyedebb és modern könny műfaj következik - tette hozzá a polgármester.
Ezután arról beszélt Puskás Tivadar, hogy a programban augusztus 1-jén és 3-án Verdi Traviata című operája, majd az örök klasszikus, Romeo és Júlia következik augusztus 8-án és 10-én. 
Ennek a rendezvénynek már rangja van, idén is szerte a világból és az országból rengetegen érkeznek és előre megköszönöm azoknak a művészeknek, akik megörvendeztetnek bennünket ezekkel a csodálatos előadásokkal - fűzte hozzá a város első embere. 

A főszereplők és az édességek

Mérei Tamás, a Savaria Szimfonikus Zenekar igazgatója bemutatta a sajtótájékoztatón résztvevő Silló Sándort, aki a tavalyi Jézus Krisztus Szupersztár rendezője, valamint Kulcsár Viktóriát, azaz Júliát és Kocsis Dénest, Romeo alakítóját is.
A következő percekben Mérei Tamás arról beszélt, hogy a Király utcai vállalkozók milyen édességekkel csatlakoztak a programhoz. Először a Dolce Vezzo fagyizóban a ,,Hölgy csókja”, avagy Júlia elixírje nevű fagylalt várt az érdeklődőkre, ami egy eredeti piemonti észak-olasz sütemény fagylalt változataként ismert. 
Idén csatlakozott a támogatók táborába a Bazár Designe and Cafe, mely ez alkalommal egy ,,Júlia veszte” nevű mogyorós süteményt, és egy ,,veronai levendulás álom latte”-t ajánl. A Király Bisztróban pedig Romeo kedvenc hamburgere kapható.
Az Africafe-ban pedig egy koktélt vásárolhat a nagyérdemű, mely a Traviata nevet viseli és Finlandia vodkát, kiwit, zöldalmát, és Fanta narancsot is tartalmaz. Itt azt láthattuk, amikor egy emlékezetes prózai jelenetet idézett fel Romeo és Júlia, majd az ajkak is összeértek, vagyis a hőn áhított csók is maradandó emlékké változott. 

Iseumi élmény mindenkinek

Végül pedig másik kezdeményezésről is tájékoztatott az igazgató. 
Az új arculattervre jellemző, hogy egy olyan kéz szerepel rajta, ami szív alakot ábrázol, ez is a Szombathely, a segítés városához kapcsolódik, neve pedig az ,,Iseumi élmény mindenkinek” felirattal volt látható. A jegyárainkat megpróbáltuk a legalacsonyabban tartani eddig is, mégis tudvalévő, hogy vannak olyan nagycsaládosok, akik nem tudják megvásárolni jegyeinket, de azt is tudjuk, hogy sokaknak egyáltalán nem okoz gondot, hogy több jegyet is megvegyenek. Ezért arra kérjük őket, hogy vásároljanak több jegyet annál, mint amennyire szükségük van és azoknak adják oda, akik nem tudnak jegyhez, illetve színházi élményhez jutni. Ennek a koordinálását vállalta fel a társadalmi felelősségvállalás jegyében a Savaria Szimfonikus Zenekar. Azt szeretnénk ezzel elérni, hogy az Iseum tényleg mindenkié lenne, illetve, hogy minden szombathelyi részesedhetne ebben az élményben. 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére