Csapatváltás után, szezonkezdet előtt: startol Kiss Norbi és a Mercedes

Szita Róbert - Kiséri-Nagy Ferenc • 2016. április 09., szombat •
A kamion Európa-bajnokság az ausztriai Red Bull Ringen kezdődik, aztán a nyári szünet után, augusztus utolsó hétvégéjén látogat a sorozat a Hungaroringre. A szombathelyi Kiss Norbival, a kétszeres FIA ETRC bajnok kamionversenyzővel beszélgettünk.
Csapatváltás után, szezonkezdet előtt: startol Kiss Norbi és a Mercedes

Honlapunk már korábban megírta, hogy a Hungaroring új aszfaltcsíkját áprilisban avatják fel, a túrautók és a Forma I-es versenyautók után pedig a kamionosok is birtokba vehetik majd a pályát. 
Szombathelyi interjúalanyunk, a kétszeres Európa-bajnok a csapatváltás után nagyon örül, hogy hazánkban idén is lehet kamionos futam.  

Milyen célokkal vágtok neki az Európa-bajnokságnak?
Új csapatomnál teljesen új Mercedes versenykamiont építünk azért, hogy felhozzuk a márkát és egy-két év múlva megnyerjük az EB-t. A Tankpool-Mercedes csapata megújul, a távlati cél pedig, hogy megtörjük az MAN egyeduralmát.

Hamarosan startol a szezon.
Valóban, már csak három hét van hátra az idei szezonnyitóig. Németországban, műhelyben töltöm a felkészülési idő utolsó heteit. Üléspróba és az utolsó simítások várnak rám. Áttekintjük és kialakítjuk, hogy a kabinban hol helyezkedjenek el a különböző kezelőszervek. Nagyon fontos számomra, hogy minden kényelmesen helyezkedjenek el, aztán 1-2 héttel az első versenyhétvége előtt már a tesztvezetés következik. Kipróbáljuk a versenyautókat és elindulunk az első versenyre. 

Azért biztosan megfogalmaztál egy minimális elvárást a magad számára…
Túl nagy elvárások nincsenek, hiszen az új projektbe elég későn, a szezonkezdet előtt másfél hónappal kapcsolódtam be. Nincs eredménykényszer, a legfontosabb, hogy összeálljon a csapatunk és tisztesen helytálljunk. Azt gondolom, hogy pont a Hungaroringen, vagyis az utolsó augusztusi hétvégén következhet be, hogy egy nagyot villantsunk.

Kiss Norbiék már az első hétvégén szeretnék, ha az 1-8. hely valamelyikét megszereznék. Azt remélik, hogy versenyről versenyre előbbre kerülnek és elindulnak a sikerek felé. 

A kamion Eb május 1-jén, az ausztriai Red Bull Ringen kezdődik.

 

közösség

további frisss

lap tetejére