Flashmob: A családon belüli erőszak ellen

szróbert • 2014. május 23., péntek •
Az erőszak nem magánügy, a hallgatás is erőszak - feliratok voltak olvashatók a Fő téren. A május 23-i villámcsődület alkalmával a családon belüli erőszak ellen hallatták hangjukat a néma tanúk. A kiállítás és a flashmob is nagyon fontos társadalmi problémára irányította rá a figyelmet, hiszen az áldozatoknak, sértetteknek komplex segítségre van szükségük. Halljuk meg a a rengeteg nő, gyermek, idős, férfi és fogyatékkal élő néma sikolyait - szólított fel több hozzászóló is.
Flashmob: A családon belüli erőszak ellen

Előbb három, majd öt, végül már összesen hét Ataru Taiko dobos jelent meg és adta meg a flashmob hangulatát. A délelőtti esemény mellett még mindig sokan elmentek, pedig a szervezők nemcsak a neveket és az életkort sorolták fel, de a családon belüli erőszak módját is közzé tették.

Az eseményen a frisss.hu megtudta, hogy Szombathely 120 millió forintot nyert az áldozatsegítő programra. 
Dr. Takátsné dr. Tenki Mária tanácsnok a Fő téren tartott rövid beszédében elmondta, hogy a családon belüli erőszak sokkoló hatású. 
Valamennyien felelősek vagyunk azért, hogy ma Magyarországon előfordulhat a családon belüli erőszak. Elképesztő adat, hogy évente hetven nőt öl meg partnere vagy volt partnere hazánkban. Minden harmadik nőt, asszonyt, lányt bántalmaznak, vagy erőszakolnak meg. Mindez félelmet, önbecsüléshiányt és beletörődést okoz a nőknél. És ez a társadalom, ahol ilyen előfordul, az nem egészséges. Renegeteg feladatunk van, hiszen azon kellene dolgoznunk Szombathelyen is, ahogy a felnövekvő ifjúság már más életszemlélettel élje mindennapjait, úgy, hogy a tűrőképessége, a türelme, és a  kudarctűrőképessége is erős legyen. De ez a probléma nemcsak magyar, hanem nyugodtan mondhatjuk, hogy nemzetközi - tette hozzá az önkormányzat szociális ügyekért felelős tanácsnoka. 

A frisss.hu megtudta, hogy az állami áldozatsegítő szolgálat már Szombathelyen is elérhető. 

közösség

további frisss

lap tetejére