Csak úgy jönnek-mennek a frontok a héten!

Frisss.hu • 2017. március 06., hétfő •
A hét a változékonyság jegyében fog telni.
Csak úgy jönnek-mennek a frontok a héten!

A tavasz beköszöntött ugyan, ám ez nem jelenti azt, hogy mindig napsütés lesz, bármikor jöhet egy hideg front. A hétre várható időjárásról kérdeztük Pétervári Tibort, az Országos Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelőjét.

Mozgalmas, változékony idő lesz. Általában erősen felhős lesz az idő a mai napon, szórványosan kisebb eső, záporeső is előfordul, már most is helyenként szemerkél, legalábbis a déli városrészen. Számottevő csapadék valószínűleg nem hullik belőle, inkább majd a dél-dunántúli, dél-alföldi területek kapnak több csapadékot a mai és a holnapi napon, de egyébként változatos lesz az idő. Holnapután is előfordulhat ugyan kisebb csapadék futózápor, eső formájában, de itt nyugaton nem lesz ez számottevő, 5-6 millimétert meghaladó nem hullik.

Egyre élénkebb lesz a légmozgás, eleinte nyugat-délnyugati, majd holnap, holnapután inkább lesz jellemző az északi, északnyugati irány. Szerdán akár viharos széllökések is lehetnek.

8-10 foknál nem lesz magasabb a hőmérsékelet, és a szél miatt még ennyinek sem lehet ezt érezni. Az éjszakákon fagypont körül lesz az érték.

Nagyon bizonytalan a folytatás, különösképp a péntek-szombati nap, ugyanis akkor elsősorban a nyugaton várható csapadék, de nagyon bizonytalan, hogy mennyi lesz. Átmenetileg ott kicsit enyhül a levegő, már a magasban és a talaj mentén is enyhébb levegő érkezik. 10-15 fok közé emelkedik a levegő hőmérséklete, a sok felhős és a csapadék ellenére is. Élénk lesz akkor is a szél, de átmenetileg ismét délnyugatias irányból érkezik.

Vsárnaptól megint hűvösebb levegő érkezik fölénk, akár komolyabb lehűlés is lehetséges a jövő hét elején. Légnyomásban most olyan 1005 hektopascal körül vagyunk, a legmagasabb a héten szerda-csütörtökön lesz, egészen 1025 környékén lesz majd, és aztán hétvégére ismét ez az 1005 hektopascal körüli szintre süllyed. A frontérzékenyek fogják is majd érezni, meleg és hideg front egyaránt lesz a héten.

közösség

további frisss

lap tetejére