Csak óvatosan, a parkolóban motorosok feszegetik a határokat!

SzR- Fotó: Hornyák Emőke • 2016. szeptember 03., szombat •
Streetfighter-show, baleseti szimuláció és motoros felvonulás is szerepet kapott a hetedik alkalommal megrendezett szombathelyi Motoros és Baleset-megelőzési Napon.
Csak óvatosan, a parkolóban motorosok feszegetik a határokat!

A szombati rendezvény helyszíne ez alkalommal is az Átrium Family Center Szombathely bevásárlóközpontjának parkolója volt. Kreatív, gyermekfoglalkoztató játszóházzal, a közlekedéssel, a járművekkel kapcsolatos témákról szóló ismeretterjesztéssel vették kezdetüket a színes programok, melyekről 4 órán keresztül a helyszínről közvetített a Frisss FM.

Ezt követően a motoros rendőrök és a Szombathelyi Motorosok Közhasznú Egyesület tagjainak, valamint a Toldi Autós Motoros Iskola oktatóinak vezetéstechnikai bemutatóját tekinthették meg a kilátogatók. Közben KRESZ-teszteket is kitöltöttek az érdeklődők, de vezetéstechnikai és ügyességi versenyen is részt vehettek a kicsik és nagyok. 

A családi foglalkozások mellett az idén is fantasztikus látványt nyújtott a Streetfigher SHOW. Tápai Tamás akrobatikus motoros előadása a technika rengeteg rajongóját odacsalogatta a parkolóba.

A tűzoltók, renndőrök, mentők baleseti szimulációs bemutatója mindent vitt. A baleset során tűz és vér is folyt, de a szervek minden problémát elhárítottak, a sérült felépült, a túz elaludt, a károat felszámolták. 

A Motoros és Baleset-megelőzési Napon a szombathelyi hivatásos tűzoltó-parancsnokság, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság, az OMSZ Szombathelyi Mentőállomása, a Vas Megyei Ifjúsági Vöröskereszt, a Vép-Bozzai Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a kisunyomi Polgárőrség, valamint a Frutis Autómentő Kft. munkatársai is közreműködtek, de a Hungary Ambulance mentőmotorját is megcsodálhattuk. 

A rendezvény egész ideje alatt ki lehetett próbálni a technikai eszközöket, így a rendőrségi motorokat, autókat, a mentőmotort és a motoros vezetéstechnikai gyakorló pályát is, a közönség pedig igaán hálás volt a színvonalas produkciók láttán. 

A programból nem hiányozhatott a motor szépségverseny, a kisház tűzoltás gyermekeknek, valamint a különböző bűnmegelőzési programok és persze az arcfestés sem. 

A baleset-megelőzési napot a látványos motoros felvonulás zárta.

 

kapcsolódó galéria


kapcsolódó galéria


kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére