Csajok, idén a vintage fonat hódít!

frisss.hu fotó:pinterest.com • 2017. augusztus 18., péntek •
Kovács Zoltánnal, a Kovács HAIR mesterfodrászával beszélgettünk.
Csajok, idén a vintage fonat hódít!

A szombathelyi mesterfodrász nemrég elárulta, az esküvői szezonban inkább a kibontott, laza, finom, tengerparti hullámok hódítanak, de emelett hatalmas divat a vintage fonás. Eddig is évről évre kedveltebbek voltak a fonatok, de idén hatalmas lendületet kapott.

Kovács Zoltán szerint, ha a hölgyek megunták a copfba hátra kötött hajat, akkor igenis érdemes kipróbálni egy-két egyszerűbb fonást. Ma már nem csak a hagyományos, néptáncosok köréből ismert, vagy a hátrafont afrofonatok a menők, hanem a vintage-fonatok is, illeszkedve a ruhákhoz viszonylag laza stílust kölcsönöz a viselőjének. Egy ombre hajat nagyon jól ki lehet emelni egy vintage fonással, finom, dimenzionális frizurát kaphatunk ezzel.

Egyszerűen elkészíthető, hiszen az elülső választék után három tincs összefogásával minél lazábban kell fonni, persze úgy, hogy megmaradjon a fonat. A mesterfordász szerint, aki már készített fonást, annak menni fog, csak ne húzzuk túl a hajat, maradjon egy két lelógó, vékony tincs mellette. Jól mutat a fonatban az ezüst vagy az aranyszál, esetleg vékony kendő.

A fontás a hajat nem károsítja, bár érdekes módon stresszt kaphat a hajhagyma, ha sokáig feszítve van. Hosszútávon így nem ajánlott, főleg ha nyaralás előtt készíttetünk fonatot, hiszen a fejbőr nagyon gyorsan leég. Ilyen esetekben a hajfestés sem ajánlott.

közösség

további frisss

lap tetejére