Életüket áldozták, hogy másokon segíthessenek

szróbert-honvedelem.hu • 2014. július 04., péntek •
A Nagy Háborús Emlékév programsorozatának részeként, a vasi megyeszékhelyen megkoszorúzták a második világháborúban elesett katonaorvosok és ápolók emlékművét. Jagadics Pétertól, a rendezvénysorozat koordinátorától a frisss.hu megtudta, hogy a programok a nyáron is folytatódnak.
Életüket áldozták, hogy másokon segíthessenek

Szombathelyen 1943-ban állították fel, majd pedig 1997-ben újították fel a hősi halált halt honvéd egészségügyiek emlékművét. A Nagy Háborús Emlékév keretében a 350. számú Szent Márton Cserkészcsapat szervezett ünnepséget a kegyeleti helyen.
„Háborúk idején az egészség stratégiai kérdés. Ez az emlékmű azoknak állít emléket, akik a második világháborúban az életüket áldozták azért, hogy másoknak segíthessenek” − mondta dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere, aki „civilben” mentőorvos, így maximálisan tisztában van azzal, hogy mit is jelent segítséget nyújtani, gyógyítani.
A megemlékezés keretében a megjelentek koszorúkat, virágokat helyeztek el a szobor talapzatán. Az ünnepségen beszédet mondott Kiskós Ferenc, a Vas Megyei Temetkezési Kft. ügyvezető igazgatója is, aki ígéretet tett arra, hogy jövőre, a második világháború befejeződésének 70. évfordulója alkalmából ismét felújítják a hősi halált halt egészségügyiek szombathelyi emlékművét.

közösség

további frisss

lap tetejére