Bővítette a vasútépítés bázisául szolgáló csarnokot a Swietelsky

MTI • 2014. november 28., péntek •
Az új munkahelyeket is teremtő és a cég vasútépítési szerepvállalását tovább erősítő önerős beruházást pénteken Tasó László, közlekedéspolitikáért felelős államtitkár adta át, aki beszédében hangsúlyozta: a Swietelsky hosszú évek óta bizonyítja, hogy az egyik legfejlettebb technológiával rendelkező vasútépítő cég Magyarországon. Sikereik titka, hogy felkészült szakembergárdával rendelkeznek, és elkötelezettek a folyamatos technológiai fejlesztésekhez és a minőségi munkavégzéshez szükséges biztos műszaki háttér megteremtésében is - mondta.
Bővítette a vasútépítés bázisául szolgáló csarnokot a Swietelsky

Az államtitkár hozzátette, hogy a nagy múltú, 1936-ban alapított osztrák építőipari cég, a Swietelsky GmbH azon cégek közé tartozik, amelyek nem csupán kihasználják a Magyarországon kínálkozó lehetőségeket, de folyamatosan a legkorszerűbb technológiákat meghonosítva fejlesztik vállalkozásaikat, ezzel nagymértékben hozzájárulnak a közös gazdasági célok, gazdasági sikerek eléréséhez.
Magyarország egy mindenki számára nyitott ország, együttműködő közösség, mindenkivel kész összefogni, aki velünk partneri viszonyban tenni kíván közös céljainkért - fogalamazott az államtitkár.
Tasó László szólt arról is, hogy a vasútépítésben és más területeken is szükség van a jó szakemberekre, de szavai szerint a szakképzés jelenleg "a padlón van", ezért azt úgy kell átalakítani, hogy jobban megfeleljen a gazdaság elvárásainak.
Úgy vélte, az építőiparnak a következő években is sok munkát és lehetőséget ad majd a közlekedésfejlesztés, "Magyarország 2015-2016-tól a vasútfejlesztésektől lesz hangos".
Peter Gál a Swietelsky GmbH igazgatója azt hangsúlyozta: a celldömölki vállalkozás fontos része a cégcsoportnak, ezt jelzi, hogy azonnal igent mondtak, amikor a MÁV felajánlotta, hogy megvásárolhatják az addig bérelt ingatlant. Hosszú távra terveznek a vasi kisvárosban, ezért fejlesztenek - mondta.
Dávid Ilona, a MÁV elnök-vezérigazgatója a szalag átvágását követő pohárköszöntőjében kiemelte: jelenleg is több olyan vonalszakasz van, ahol a Swietelsky végez vasútépítési munkát, - korábban a Sopron-Szombathely-Szentgotthárd vonalon, most pedig a Balaton déli partján és Szajol környékén, e munkáknak pedig közös jellemzője a magas színvonal és a megbízhatóság.  
Homlok Zsolt, a Swietelsky Vasúttechnika Kft. ügyvezető igazgatója az átadóünnepség után az MTI-nek elmondta: a korábban a MÁV-tól bérelt és megvásárolt 800 négyzetméteres csarnokot 1800 négyzetméteresre bővítették, és szomszédságában felépült egy 1300 négyzetméter alapterületű irodaépület is.
A korszerűen felszerelt csarnokban azoknak a speciális gépeknek és berendezéseknek a karbantartását végzik el, amelyeket országszerte a vasútépítésnél használnak.
A csarnoképületből éppen ezért iparvágány vezet a MÁV által üzemeltetett vasúti pályához.
Homlok Zsolt elmondta azt is: cégük jelenleg 300 embert foglalkoztat, de alvállalkozáskén 90 vállalkozás kötődik hozzájuk, amelyek további 1500-1600 embernek adnak munkát szerte az országban.
A mostani csarnokbővítéssel 15-20 új munkahelyet tudnak teremteni, mozdonyszerelőket,  motorszerelőket, vasútikocsi-javítókat tudnak felvenni.
Az ügyvezető igazgató szólt arról is, hogy a Swietelsky Vasúttechnikai Kft. éves árbevétele 2013-ban 35 milliárd forint körül volt,  25 százalékkal haladta meg az előző évit. Az idei évre vonatkozó üzleti tervükben öt százalékos árbevétel növelés szerepel.

közösség

további frisss

lap tetejére