Célegyenesben a vízipólósok új medencéjének építése

Szita Róbert - Fotó: Bodorkós Máté • 2017. június 17., szombat •
Az OB I-be egy hete feljutott Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) legjobbjai már alig várják, hogy augusztusban birtokba vehessék azt az új vízilabda-medencét, melynek építését Hende Csaba országgyűlési képviselő és Puskás Tivadar polgármester is megtekintette szombat kora délután.
Célegyenesben a vízipólósok új medencéjének építése

A ,,Fedett uszoda fejlesztése és rekonstrukciója” projekt kapcsán készülő vízilabda-medencéről tavaly júliusban olvashatták először honlapunkon. Akkor kezdődött meg a Fedett uszoda rekonstrukciója, aztán szeptemberben már arról írtunk, hogy a 2,2 milliárdos Tao-támogatásból és önkormányzati önerőből megvalósuló projekt kapcsán megindult az építkezés, legutoljára pedig májusban jártuk be a készülő új medencét.

Akkor és most is megerősítették számunkra a szakemberek, hogy a terveknek megfelelően, időarányosan halad az építkezés.
Egy hónapja megtapasztaltuk, hogy belső, külső munkálatok egyaránt zajlanak még. A helyszínen megtudtuk, hogy mintegy 50-60 ember dolgozik az építkezésen, a fontosabb napokon pedig 80 ember tevékenykedik azért, hogy a megadott határidőn belül teljesíthető legyen a vállalás. Akkor burkolást, száraz építést, villanyszerelést és gépészeti szereléseket végeztek az új épületben. Az udvaron elkészültek a létesítmény körül a közművek, már a homlokzati szigetelés is a befejezéséhez közeledett. Kívül elkészült a burkolás, a májusi esős idő miatt ugyan a külső munkálatok, az épület körüli útépítési munkák lelassultak, de így is már mintegy 80%-os készenlétről lehet beszélni.

A június 17-i bejáráson megtudtuk, hogy a gépészeti, a gyenge áramú beüzemelési és a medence vízgépészeti részének az üzembe helyezési munkálatai is megtörténhetnek még ebben a hónapban. Közben festenek már, a takarítás pedig egy hónap múlva kezdődhet meg.  

Hende Csaba országgyűlési képviselő a bejáráson azt hangsúlyozta, hogy mind az épülő Haladás Sportkomplexum, mind pedig a fürdőkomplexum fejlesztése egyetlen fillérjébe sem kerül a szombathelyi polgároknak. 

Mindkét beruházást az állami költségvetésből finanszírozza a magyar állam, így aztán egyetlen fillért sem kell hozzátenni a ket beruházás együttesen több mint 20 milliárdos költségigényéhez a helyieknek. Történelmi léptékkel mérhető fejlesztés ez - húzta alá Hende Csaba. 

Puskás Tivadar polgármester megfogalmazta, hogy az volt a cél, hogy beruházás ideje alatt a Fedett uszoda minél kevesebb ideig legyen üzemen kívül, tehát minél kevesebbet zavarja a sportolni, űszni vágyó fürdőlátogató közönséget az építkezés. 

Juhász Tibor projektgazda, az AVUS elnöke vezette végig a vendégeket az építkezésen, az uszodatérben az eredményjelző táblákat, a ledfalakat is megmutatta, de azt is hírül adta, hogy az új medencetér kialakításával, az orvosi-, a masszőr-, és a technikai szobák, irodák, valamint a galéria kialakításával már 98%-os készenlétet ért el a beruházás.  

Úgy gondolom, hogy ez a beruházás a város értékeit és vagyonát is gyarapítja, emellett egyesületünk sportolói is méltóak lesznek városunk hírnevéhez és  a közeljövőben számos sikerrel járulnak majd hozzá Szombathely sportsikereihez - fűzte hozzá a projektgazda. 

Az új 21 méter széles és 33,33 méter hosszú új medencének és az infrastruktúrának augusztus végére el kell készülni, de a szeptemberi OB I-es rajtra tréningező AVUS vízilabdázói várhatóan hamarabb is birtokba vehetik azt.

A beruházás harmadik üteme, a szaunavilág, a wellness részleg kialakítása 2018-ban indulhat meg, de ez már a Modern Városok Program keretében valósulhat meg.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére