Cáfolhatatlan tények a kiskertbérlők ügyében

frisss.hu • 2014. október 30., csütörtök •
2014. július 12-én a kormány.hu portálon megjelent a földművelésügyi minisztérium közleménye, amely szerint „a földművelésügyi tárca elkészült a kiskertek bérlőinek problémáját orvosló törvényjavaslatával, amelyet a kormány az őszi ülésszakban nyújt be az Országgyűlésnek”. A dr. Czeglédy Csaba MSZP-s frakcióvezető által ma kiadott sajtóközlemény valótlanságokat tartalmaz. A közleményben megjelentekkel ellentétben már júliusban elkészült a kiskert-bérlésekről szóló törvényjavaslat, a városvezetés a saját hatáskörében pedig szeptemberben döntéseket hozott az ügyben - áll Szombathely Megyei Jogú Város polgármesteri hivatala által kiadott október 30-i közleményben, mely az alábbiakban folytatódik.
Cáfolhatatlan tények a kiskertbérlők ügyében

Tény, hogy a szeptemberi rendkívüli közgyűlésen – amelyet dr. Czeglédy Csaba frakcióvezető is kezdeményezett, de az ülésen nem jelent meg – a jelenlévő képviselők egyhangúan megszavazták azt a határozatot, amely öt pontban rögzíti azokat a lépéseket, amelyeket a városvezetés tesz azért, hogy a szombathelyi kiskertek bérlőinek sorsa megnyugtató módon rendeződjék. 
A határozat 3. pontja szerint az érvényben lévő földhaszonbérleti szerződések megszűnését követően az érintetteknek nem kell elhagyniuk az általuk bérelt földterületeket. 

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata arra kéri a kiskertbérlőket, hogy amennyiben a fenti közgyűlési döntéssel ellentétes intézkedés történt, akkor a Szombathelyi Járási Földhivatalnak azt jelezzék. 

Szombathely, 2014. október 30. 

Fotó: vaol.hu

közösség

további frisss

lap tetejére