Búcsú a Ligakupától: Megérezte a Hali a tucatnyi hiányzót

szróbert • 2014. március 05., szerda •
A Ligakupa nyolcaddöntőjének visszavágóján március 4-én, kedden este az FTC vendége volt a Szombathelyi Haladás. Az első meccs 0-0-ra végződött, így a második mérkőzésen mindenképpen gólt kellett rúgni annak a csapatnak, amelyik a legjobb 8 közé akart jutni. Ez a Fradinak sikerült, így a Puskás Ferenc stadionban családias hangulatban, mintegy 500 néző előtt 2-0-ra nyert és továbbjutott a fővárosi csapat.
Búcsú a Ligakupától: Megérezte a Hali a tucatnyi hiányzót

Első meccs

Az első felvonás gól nélküli döntetlennel végződött. A másfél héttel ezelőtti találkozón ugyanis a Rohonci úti sáros, mély talaj alaposan rányomta bélyegét mindkét gárda teljesítményére. Igazi szezon eleji formát mutatott mindkét gárda, de talán a Haladás egy hajszállal közelebb állt a győztes gólt megszerzéséhez.

Előjelek és hiányzók

Nagy kérdés volt, hogy a Puskás-stadionban milyen körülmények között futballozhatnak a csapatok. Nem volt könnyű helyzetben Artner Tamás, a Haladás trénere, sérülések, eltiltások és válogatottbeli meghívók miatt 12 játékosára sem számíthatott.

- Az első meccsen nem dőlt el semmi, mindkét csapatnak 50-50 százalék esélye maradt a továbbjutásra. A Fradi a télen stabilizálta, rendbe tette védekezését, Pavlovic érkezésével masszívvá vált a hátsó játékuk, miközben előre is veszélyesek. Fizikálisan roppant erősek, emellett több minőségi játékossal rendelkeznek. Mindenesetre úgy utazunk a fővárosba, hogy mindenképpen gólt kell rúgnunk. Guzmics a felnőtt,- Németh, Medgyes az U19-es,- Gyürü, Gyurján, Szakály és Radó az U21-es válogatottal készül. Fehér és Nagy eltiltott, Mursits, Kalász valamint Devecseri sérült.

Helyszíni tudósítás a Puskás Ferenc stadionból

FTC – Haladás 2-0 (0-0)

vezette: Iványi

FTC: Dibusz – Jovanovics, Pavlovic, Mateos, - Jenner, Busai, Hidvégi, Gyömbér, Ionescu (Péter 72’) - Somalia, U. Diallo (Bönig 82’)

HaladásDombó – Zsirai (Angyal 80’), Dvorschák, Tóth P., P. Bosnjak – Simon Á., Iszlai, Schimmer, Halmai (Rácz 46’), Halmosi - Hrepka. 

1’ – A Fradi kezdte a meccset.

14’ – Simon Á. szabálytalansága után Mateos végezhetett el szabadrúgást. A 25 méteres lövés fölé szállt.

16’ – P. Bosnjak vezette fel a labdát, de az utolsó passz nem jutott el Halmosihoz.

22’ – Busai lövése vágódott le csapatkapitányunkról, Tóth Péterről.

25’ – Diallo közeli lövését hárította magabiztosan Dombó.

27’ – Egyre több támadást vezetünk, az egyik szép szombathelyi támadás végén Iszlai emelt alig mellé.  

31’ – Jenner lapos löketébe Dvorschák tette bele a lábát, itt az első szöglet. A sarokrúgás is veszélyes volt, Diallo alig fejelt mellé.

40’ – Schimmer beadására érkezett kitűnően Hrepka, és majdnem bebelsőzte a játékszert a Fradi kapujába. Nagy helyzet volt!

43’ – A Hali kapujában pattog a labda, ám Mateos lesről lőtte be, így a gól érvénytelen.

Sem gól, sem hosszabbítás nem volt az első félidő végén, így az állás még mindig 0-0.

A szünetben Halmait Rácz váltotta.

A második félidő első 15 percében szinte semmi nem történt, meddő mezőnyjáték jellemezte a két felet.

61’ – Jenner szabadrúgása landolt a kapufa mellett.

65’ – Feljött a Fradi, egyre többet támad a pályaválasztó.

66’ – Gyors támadás végén Somalia adott be, de Diallo – szerencsénkre – csak belegabalyodni tudott a labdába, mellé.

 77’ – Egy ártatlan kezezés után Jenner 20 méterről bevette Dombó kapuját, 1-0 a címvédő javára! Hosszabbítás már nem lesz!

78’ – Rögtön egyenlíthetett volna a Hali. Halmosi maradt üresen a 16-oson belül, lapos lövése azonban a kapufán csattant.

90’ – Jenner még egy gólt lő a semmiből, 2-0.

Vége a visszavágónak, nyert és továbbjutott a Fradi. De nincs ok a szomorkodásra, helytállt a fiatal és erősen tartalékos Haladás. A kérdés csak az, hogy a számos kapufa után, mikor és ki rúg végre gólt? Három tavaszi tétmeccsünkön ugyanis még góltalan a csapat.

Thomas Doll: A vasárnapi meccs után 2 nappal nagyon keveset lőttünk kapura, saját magunknak tettük nehézzé a meccset. Az eredménnyel elégedett vagyok, de az igazi Fradi, az igazi játék még messze van. Hosszú még a szezon, igyekszünk minél hamarabb formába lendülni.

Artner Tamás: Azt gondolom, hogy a csapat hozzáállása megfelelő volt, mindennel elégedett vagyok, csak az eredménnyel nem. Nekünk járt volna egy büntető, mi megint nem tudtuk kihasználni a helyzeteinket, viszont a Fradi helyzet nélkül is gólokat rúgott.

 

 

közösség

további frisss

lap tetejére