Bronzéremért játszottak a szombathelyi pólósok

Szita Róbert - Fotó: Bodorkós Máté • 2017. július 17., hétfő •
Az Ifjúsági Vízilabda Karnevál zárónapján, vasárnap az AVUS mindkét korosztályos csapata éremért játszott, a fiatalabbaknak sikerült is nyerni.
Bronzéremért játszottak a szombathelyi pólósok

A pénteki és szombati meccsekről is beszámoltunk, azoklról ITT értesülhettek.

Az AVUS facebook oldalán közzétett tudósítás szerint az U13-asok vasárnap délelőtti meccsén: AVUS-Kuhat 10-3 (4-0, 1-1, 2-2, 3-0).
Gólszerzők: Kovács K. 3, Szieber, Prácser 2-2, Ladányi, Varga B., Horváth M. 1-1.
Az U17-esek meccsén: AVUS-FTC 5-7 (1-2, 2-1, 2-1, 0-3).

A zárónapon zsúfolásig megtelt a Tófürdő lelátója. A tét nem volt kicsi, aki nyert, döntőt játszhatott. Az első negyedben a vendégek vízilabdáztak pontosabban, egygólos előnyt szereztek. A második negyedben Tátrai óriásiakat védett, aztán Baranyai vette vállára csapatát, két nagy gólt ragasztott a Fradi kapujába. Makrai büntetőjét viszont kihalászta a zöld-fehérek kapusa. A harmadik negyedben sok ziccert elpuskáztak a vasiak, ám a zárónegyedre így is 5-4-es Aligátor-vezetéssel fordultak a csapatok. Az FTC egyenlített, Ekler Zsombor ötméterest hibázott, és mivel újból a Fradi talált be és az utolsó percben még eggyel megtoldotta előnyét, el is dőlt a meccs. Gólszerzők: Baranyai 3, Kátai, Varga Zs. 1-1.

Az AVUS U17-es csapata 17 órakor a Miskolccal játszott a bronzéremért, és sajnos 5 méteresekkel kikapott, így a 12 csapatos tornán a 4. helyen végzett. A döntőben a spanyol Be Water My Friend az FTC-vel csapott össze. 

Az U13-asoknál az AVUS a harmadik helyért meccselt a Sopronnal és simán győzött, ezzel a 6 csapatos versengésben bronzérmes lett. A fináléban itt is FTC-BWMF meccset rendeztek. 

Vasárnap késő este a Tóvendéglőben a háromszoros olimpiai bajnok Szécsi Zoltán és az olimpiai- és világbajnok Varga Dániel közreműködése mellett adták át az Ifjúsági Vízilabda Karnevál érmeit és díjait. 
 

kapcsolódó galéria


kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére