Bréking: már tesztelés alatt az önmagát irányító autó!

vkriszti-investor.hu • 2014. december 29., hétfő •
Örömteli hírrel szolgált tegnap a Google, mivel a keresőóriás bejelentette, hogy teljesen elkészült az önmagát vezető autóinak a fejlesztésével.
Bréking: már tesztelés alatt az önmagát irányító autó!

A Google még májusban jelentette be, hogy elkezdett fejleszteni egy önjáró járművet, melyben eleinte se fékpedál, se gázpedál, se kormány nem volt. A jármű ezek helyett teljes mértékben a beépített szenzoraira támaszkodik az irányítás során, amit az autó szoftvere vezérel. Azonban a közúti teszteléshez ezeket az eszközöket be kellett szerelnie a cégnek a járművekhez a hatóságok felszólítása miatt. A vállalat így jövő évtől már a jármű éles tesztelését kezdi meg Kalifornia útjain, ahol az autók feltűnését bizonyosan nagy figyelem fogja kísérni.

A Google ezzel teljesen úttörőnek számít ezen a piacon, azonban ezen járművek elterjedésére még évekig várni kell, ám iparági szakértők optimisták az ilyen modellek kilátásaival kapcsolatban. A szakértők szerint 2035-ben már 11,8 millió darab ilyen jármű futkoshat majd az utakon, 2050-ben pedig szinte az összes autó sofőr nélküli lehet. 

Az alábbi videón az első tesztelést is megnézhetik:

 

közösség

további frisss

lap tetejére