Brazília, hatodik nap: Mexikó volt a mumus!

szróbert • 2014. június 18., szerda •
A titkos esélyesnek is tartott belga fiatalok az első félidőben még nem azt mutatták, amire számítani lehetett, aztán a két csere hozta a papírformát. A braziloknak hiába volt több helyzetük, Ochoa a szemüket is kivédte, a harmadik meccsen pedig az oroszok pontot mentettek a nem mindennapi potyagól után. Ma este spanyol-chilei rangadó lesz!
Brazília, hatodik nap: Mexikó volt a mumus!

A keddi első meccs után a belga szövetségi kapitány, Wilmots azt nyilatkozta, hogy ,,tudtam, hogy a kispad fog dönteni, a csapatom megmutatta mentális erejét”. És valóban: Algéria a szünetben még vezetett a gyengén muzsikáló belgák ellen, de aztán jött a két cserejátékos, Fellaini és Mertens, és megmentették Belgiumot a leégéstől. Belgium-Algéria 2-1. 
A nap második meccse igazi rangadót hozott. Óriási iramú támadásokat szőtt mindkét csapat, Mexikó pedig ismét jól játszotta a brazilmumus szerepét. Neymarék nem tudtak gólt lőni a kiváló Ochoának, ezzel be kellett érniük a döntetlennel. Mexikó-Brazília 0-0.
A harmadik összecsapáson Li Kun Ho találata után a szbornaja gyorsan egyenlített, de a győzelemhez kevés volt már az idő és a játék is. Kerzsakov tompított az óriási Akinfejev-potyán, így: Oroszország-Dél-Kora 1-1.
A ma esti meccsek közül kiemelkedik a 21 órakor kezdődő találkozó, hiszen ekkor eldőlhet a címvédő spanyolok sorsa. Ha ugyanis nem győznek, akkor biztosan elköszönnek Brazíliától: 21 órától Spanyolország-Chile mérkőzést rendeznek. 

Fotó: Reuters

 

közösség

további frisss

lap tetejére