Bővítenék a Gothard iskolát

KG Fotó: Hornyák Emőke • 2015. december 23., szerda •
Növekszik a tanulók létszáma, a tanterem azonban kevés az intézményben.
Bővítenék a Gothard iskolát

A szombathelyi Gothard Jenő Általános Iskolában jártunk, ahol Mándl Józsefné igazgatónőtől megtudtuk, mi az, amit felújítottak, és mi az, amire még szükség van. Nyáron befejeződött a vizesblokkok teljes rekonstruálása, a folyamat három évvel ezelőtt kezdődött el. Rossz állapotban voltak a tornatermi öltözők és az összes mellékhelyiség. A szakemberek kicserélték a csempéket, a berendezéseket, és zuhanyzó helyiségeket alakítottak ki. Az intézmény két udvara (egy sportudvar és egy szabadidős udvar) is megszépült. Előbbi burkolatot kapott, padokat építettek köré, megújult a távolugró gödör - mindez a szülők segítségével. A másik udvarnál önkormányzati támogatást kapott az iskola, itt egy játszóteret is kialakítottak. 

Ez volt a múlt, de mire van most szükség? Az iskola vezetése azt szeretné, ha bővülne az épület. A tanulói létszám az utóbbi három-négy évben erősen megnövekedett. Most hatszázhetvenen járnak az intézménybe. Az iskola a megnövekedett létszámra nem volt megfelelően felkészülve, nincs annyi helyiség, amennyi a tanulók képzésére elegendő lenne. Jelenleg 23 tanterem áll a diákok rendelkezésére. Ebből kettő szükségtanterem, ahol alacsony létszámú osztályokat helyeztek el (ez húsz-huszonegy főt jelent, egy osztályban egyébként nagyjából harmincan vannak). 

A bővítést takarékossági szempontból úgy kellene megoldani, hogy az újonnan elkészülő tantermek összenyithatók legyenek, mert sok a közösségi program van, ezért szükség lenne közösségi térre, ami sokat segítene a tanárok munkájában is. Az igazgatónő azt mondta, hogy a tervek szerint négy osztályterem épülne egy új emeletre, ezek pedig összenyithatók lennének. A városvezetés tud a problémáról, igyekeznek megoldani, és eddig is sokat tettek az iskoláért - tette hozzá.

Mándl Józsefné

Az intézménnyel kapcsolatban korábban arról számoltunk be, hogy úgynevezett boldogságórákat tartanak a kicsiknek, erről bővebben itt olvashat.

közösség

további frisss

lap tetejére