Bombaerős csapattá válhat a Falco

SzR-falcokc.com - Fotó: Bodorkós Máté • 2017. augusztus 17., csütörtök •
Két év olaszországi légióskodás után sikerült hazacsábítani Perl Zoltánt, a magyar válogatott irányítóját, ezzel a Falco kerete véglegesnek és bombaerősnek tekinthető.
Bombaerős csapattá válhat a Falco

ITT már megírtuk, hogy Gráczer György, a Falco KC ügyvezetője bejelentette, hogy a szeptember végén startoló szezonban már Perl Zoltánt is soraiban tudhatja a sárga-fekete csapat. 
Az olasz DeLonghi Treviso Basket csapatától hazatérő szombathelyi közönség-kedvenc a jó hír közlése után adott interjút.

Mi az, amit mindenképp magaddal hozol 2 év légióskodás után? 
Külföldön jól éreztem magam, szerintem megfelelő tapasztalatot is szereztem, mentálisan és fizikálisan is erősödtem. Szerintem ezek a pozitívumok hamarosan a csapat javára is válnak.

Miért váltottál és miért épp Szombathely?
Lejárt a szerződésem, a klub, a város, az otthonom pedig hiányzott. A Falco csapatával, vezetőivel mindig jó kapcsolatban voltam és maradtam is. Így nagyon örültem, amikor megkerestek, hogy visszatérhetek.

Hogy illik a pályafutásodba a hazatér és, számodra ez nem visszalépés?
Egyáltalán nem tartom visszalépésnek, hogy Olaszország után újra itthon játszom. Számomra ugyanis kellő motiváció volt, hogy 22 évesen még nem játszottam európai kupában, idén viszont megtehetem és sárga-fekete mezben a FIBA-Kupában is kipróbálhatom magamat.

Szerinted az idei ezüstérem után meddig szárnyalhat a Falco?
Úgy érzem, idén nagyon erős csapat formálódik Szombathelyen, ebben, illetve az eredményes szereplésben vagyok érdekelt, ebben szeretnék segíteni. Annak ellenére, hogy több erős csapat is lesz, bizakodó vagyok. Szeretném, ha bejutnánk a FIBA-Kupa csoportkörébe, illetve, hogy az évről-évre erősödő magyar bajnokságban ebben a szezonban is ott lennénk a hajrában a legjobbak között.

Ha jól sikerül a szezon, elképzelhető újra külföldön játszol majd?
Nekem mindig rövidtávú céljaim voltak, vannak. Az Európa-bajnokságon történő részvétel, illetve a klubcsapattal a nemzetközi kupában, majd a hazai bajnokságban való indulás is nagyon feldob, alig várom már a meccseket.

A válogatottal sorban jönnek a felkészülési meccsek, szeptemberben pedig az Európa-bajnokság következik. Milyen szerepléssel lennél elégedett?
A válogatott sok éve együtt van már, ez biztosan előnyt jelenthet számunkra. Ismerjük a játékrendszert, a felkészülés során sem voltunk rosszak, ám ennél biztosan többre lesz szükség az EB-n. Nagyon nehéz meccseink lesznek, de a saját játékunkra koncentrálva elérhetjük céljainkat, és 2 meccset megnyerve tovább léphetünk a következő körbe.

 

közösség

további frisss

lap tetejére