Biztonságosabb lesz busszal közlekedni Szombathelyen

frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2016. március 01., kedd •
Együttműködési megállapodást kötött a város közterület-felügyelete és az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ.
Biztonságosabb lesz busszal közlekedni Szombathelyen

A nyugat-dunántúli régióban elsőként városunkban született meg a megállapodás. Az együttműködés célja, hogy a közterület-felügyelők jelenlétével biztonságban érezzék magukat a buszon ülők, csökkenjen a rongálások és a bűncselekmények száma, valamint növekedjen a jegyvásárlási és a pótdíjfizetési hajlandóság. Emellett többet költenének a tömegközlekedés fejlesztésére. 

A megállapodás március 1-jétől december 31-ig érvényes.

Puskás Tivadar, a város polgármestere az eseményen elmondta: Szombathely biztonságos város. Ez a megyeszékhely lakóinak az érdeme, mert betartják a törvényeket. Ha valaki mégsem tisztelné a szabályokat, akkor a rendőrség és a közterület-felügyelet beavatkozik. Fontos, hogy megfelelő sűrűségű és minőségű buszjáratok közlekedjenek a településen. 

Busa Csaba, az ÉNYKK vezérigazgató-helyettese kifejtetette: biztonságos lesz a közösségi közlekedés, az együttmőködés javítja majd a helyi közlekedés hatékonyságát. 

A közterület-felügyelet egyébként korábban a Vas Megyei Rendőr-főkapitánysággal, a Vas Megyei Kataszrófavédelmi Igazgatósággal és a Claudius Polgárőr Egyesülettel kötött együttműködési megállapodást.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére