Bizakodóak a magyar vállalkozások

fidesz.hu • 2014. április 25., péntek •
Tovább folytatjuk a hazai vállalkozások versenyképességének javítását – húzta alá Hoppál Péter április 24-i sajtótájékoztatóján. Napokon belül hivatalosan is véget ér a 2010-2014-es kormányzati ciklus, május 6-án pedig megalakul az új parlament és ezután az új kormány, amely a választók döntésének köszönhetően a folytonosság jegyében folytathatja a munkát a gazdaság talpra állításáért és további munkahelyteremtésért, fogalmazott a Fidesz szóvivője.
Bizakodóak a magyar vállalkozások

A Fidesz szóvivője felhívta a figyelmet arra, hogy a régióban a magyar gazdaság növekszik a legnagyobb mértékben a friss adatok szerint; a visegrádi országok között az elsők, az Európai Unióban pedig ötödikek vagyunk a gazdasági növekedés ütemében. Az idei várható gazdasági növekedést 2 százaléknál stabilizálták az elemzők, ezt erősíti a Világgazdaság ma közölt elemzése is – fűzte hozzá.
A politikus szerint nagyon fontos, hogy a gazdasági fordulat nemcsak a statisztikai mutatókban jelenik meg, hanem a magyar vállalkozások és fogyasztók gondolkodásában is végbement. Arra is emlékeztetett, hogy utoljára 1998-ban - 16 éve - voltak ilyen optimisták a magyar vállalkozások a GKI kutatása szerint. Különösen az építőipari vállalkozások körében javult jelentősen a gazdasági körülmények alakulásának és a gazdasági növekedésnek a megítélése. Biztató, hogy a foglalkoztatási szándék is javult az iparban, és csökkent a lakosság munkanélküliségtől való félelme is – húzta alá.

Hoppál Péter szerint a bizakodásra valóban van okunk, mert Magyarország jobban teljesít a gazdasági növekedésben és a foglalkoztatásban, mint 2010 előtt, és azért is, mert a választók döntésének köszönhetően a kormányzati munkában és politikában garantált a folytonosság. Április 6-án a magyar emberek úgy döntöttek, újra a Fidesz-KDNP-nek adnak bizalmat és felhatalmazást, hogy folytassa a magyar gazdaság és vállalkozások megerősítését. Ez így is fog történni – szögezte le a képviselő.

A Fidesz szóvivője felhívta a figyelmet arra, az új kormány és parlament előtt fontos feladatok állnak. Előttünk a 2014-2020-as uniós költségvetési periódus; Magyarország nagy lehetőségek előtt áll, hiszen hazánk a harmadik legmagasabb egy főre jutó fejlesztési támogatást szerezte meg. A fejlesztési források 60 százalékát gazdaságfejlesztésre és munkahelyteremtésre fogjunk fordítani – fejtette ki.

Magyarország európai parlamenti képviseleti erejével nem hagyjuk, hogy a bukott baloldal vagy az unió ellenes szélsőséges erők veszélyeztessék a 2014-2020 közötti újabb fejlődési esélyünket – szögezte le Hoppál Péter.
A szóvivő aláhúzta, tovább folytatják a hazai vállalkozások versenyképességének javítását. Ezt szolgálja például az a program is, amely a magyar vállalkozások informatikai versenyképességét kívánja növelni. Azt szeretnénk, ha 2020-ra a mikro- és kisvállalkozások 99 százaléka rendelkezne internet-hozzáféréssel, 80 százaléka pedig internetes jelenléttel – fűzte hozzá. Felhívta a figyelmet arra, ezért jelentős pénzeket fordítanak a digitális gazdaság fejlődésének előmozdítására és a versenyképes információs és kommunikációs technológiai szektorra.

Hoppál Péter arról is beszélt, hogy tovább fokozzák a magyar vállalatok nemzetközi szerepvállalását, és tovább szeretnék növelni a foglalkoztatást. További gazdasági növekedésre törekszünk, 2016–ra 4 százalékos gazdasági növekedést tűztünk ki célul – mondta el a képviselő.

A Fidesz szóvivője aláhúzta, sok feladat áll az új parlament, az új kormány és az új Európai Parlament előtt is. Az első kettőben biztosított a magyar nemzeti érdekek képviselete, az EP-ben azonban még meg kell küzdeni a mandátumokért – jegyezte meg. Május 25-én azt kérjük a választóktól, hogy ahogy április 6-án, úgy most is támogassák a Fidesz-KDNP nemzeti listáját, hogy Brüsszelben is meg tudjuk védeni a magyar gazdasági érdekeket és a hazánkat illető fejlesztési forrásokat – fogalmazott Hoppál Péter.

közösség

további frisss

lap tetejére