Bike Safe: óvjuk meg kerékpárunkat!

Szita Róbert - Fotó: Bodorkós Máté • 2017. július 25., kedd •
Járhatsz rosszabbul annál, hogy ellopják a bringád? Igen, ha esélyed sincs, hogy visszakapd. A népszerű Bike Safe program már Szombathelyen is segít.
Bike Safe: óvjuk meg kerékpárunkat!

Több mint 10 ezer kerékpárt lopnak el évente, nagyrészük azonosítatlan, ezért a gazdája soha nem kapja vissza. Néhány lopott kerékpár minden évben megkerül, de nyilvántartás híján nem tudják ki a gazdája, így nincs kinek visszaadni őket. Fontos, hogy senki ne járjon így, ezért mentsük meg a saját bringánkat!

Ebben segítettek a Vas megyei Redőr-főkapitányság bűnmegelőzési alosztályának munkatársai is hétfőn délelőtt és a rossz idő ellenére sajtónyilvános esemény keretében, a Tófürdő melletti kerékpártároló mellett Bike Safe regisztrációt végeztek. Lefényképezték a fontos és értékes kerékpár-részleteket, gumikat, váltókat, a gyerekek még matricát is kaptak.

A regisztráció célja az volt, hogy az idehozott kerékpárokat felvigyük a rendszerbe és, ha valami nem várt esemény történik velük, akkor könnyebben megtaláljuk azokat. Szombathely hiába az egyik legbiztonságosabb város, a megelőzés itt is nagyon fontos. Ha eltűnt, akkor már a megtalálás lesz a lényeges.

Főleg akkor, ha egyedileg összerakott, nagy értékű, akár több milliós kerékpár, vagy elektromos kétkerekű elvesztéséről van szó – tájékoztatta honlapunkat Varga Sándor rendőr őrnagy, a Vas megyei Redőr-főkapitányság bűnmegelőzési alosztályának munkatársa.

A Tófürdőnél egyébként a rossz idő ellenére is mintegy hetvenen regisztráltak, a program pedig folytatódik, augusztus 12-én a Joskar-Ola Napokon, majd a Savaria Történelmi Karneválon is lehet majd a kétkerekűeket regisztrálni. Emellett az online regisztráció is megoldás, de ott már 300 forint a regisztrációs díj. 

A helyszínen megtudtuk, hogy a szintén hétfőre meghirdetett bűnmegelőzési strandpartit a kedvezőtlen időjárás miatt másik időpontban tartják meg.  

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére