Bezárt a Tófürdő

Frisss.hu Fotó:Hornyák Emőke • 2016. szeptember 08., csütörtök •
A hétvégén nyitotta ki utoljára kapuit a vendégek előtt a szombathelyi Tófürdő 2016-ban: az ősz beköszönt, a strandszezon véget ért. A Kalandváros október végéig azonban még várja a kicsiket, a hideg idővel pedig majd a Műjégpálya fogadja a sportolni vágyókat.
Bezárt a Tófürdő

Még vissza-visszakacsint a nyár, pár ragyogó napsütéses szeptemberi délelőttön-délutánon a sétához, szabadidős programokhoz még remek alkalom adódik, a strandoláshoz viszont már nem a legideálisabb az idő. Itt az ősz, bezártak a strandok; Szombathelyen sem lehet már napfürdőzni a medencék mellett, a hétvégén ugyanis szezont zárt a Tófürdő. A létesítmény vendégeket nem fogad már, azonban a Fedett Uszoda és Termálfürdő felújítása miatt a vízilabda edzéseket, mérkőzéseket egyelőre itt bonyolítják le.

Potyondi Nikolettől, a SZOVA kommunikációs és HR munkatársától megtudtuk, hogy az idei nyár meglehetősen változékony időt mutatott, igazi napos, fürdőzős hétvégéből kevés adatott meg a június elejével indult strandszezonban. A látogatói adatokról szólva elmondta, a három hónap alatt 36 ezer vendég választotta kikapcsolódásához a Tófürdőt, ami jelentősen, mintegy húszezerrel kevesebb a tavalyi adatnál. 2015 nyarán kegyesebb volt az időjárás a strandolókhoz, akkor 55 ezren váltottak jegyet a létesítményben. A két évvel ezelőtti szezon azonban az ideinél rosszabb számot produkált - köszönhetően a hűvösebb, esősebb nyárnak -, akkor 27 ezer látogató töltötte el szabadidejét a szombathelyi fürdőben. Potyondi Nikolettől hozzáfűzte, kezdődik a téliesítés, a például a gépházban a tartályok tisztítása, a padok bevitele, végül a medencék leengedése, télre felkészítése lesz soron.

A SZOVA létesítményei közül a Kalandváros még nyitva tart egy ideig, időjárástól függően, várhatóan október végéig élvezhetik a gyermekek a játszótere, parkja adta lehetőségeket - tájékoztatott a SZOVA munkatársa.

A Műjégpálya pedig majd november végével nyit ki, lassan megkezdhetik a munkatársaik a pálya és a hozzá tartozó egységek felkészítését a szezonra. A jég készítése a nyitás hetében várható. A korcsolyázás szerelmesei számára időjárás kérdése lesz, mikor vehetik majd a tél kezdetén birtokba a Műjégpályát.

közösség

további frisss

lap tetejére