Bepillantottunk a rendőrség, a mentők és a katasztrófavédelem életébe

Frisss - fotó: Bodorkós Máté • 2017. május 06., szombat •
Május első szombatján tartották a Megyei Rendőr és Tűzoltó Napot, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Söptei úti objektumában.
Bepillantottunk a rendőrség, a mentők és a katasztrófavédelem életébe

Kellemes napsütés, remek hangulat és rengeteg program várta a gyerekeket és szüleiket délelőtt 10 órától a Söptei úti objektumba. A 2017-es esztendő sem múlhat el Megyei Rendőr és Tűzoltó Nap nélkül.

Az ünnepélyes megnyitót követően a füves területen kezdődött a kutyás bemutató, amely minden évben óriási sikert arat. Idén sem volt ez másként, hiszen két rendőrkopó kíméletlenül elbánt a támadóval és a robbanószerrel ellátott táskát is megtalálták. Nem véletlenül tapsoltak hosszú perceken keresztül a gyerekek, akik az "ugye én is kaphatok egy kiskutyát" tekintettel kacsintottak szüleikre?!

Az Állatvédők Vasi Egyesületének és a Fekete István Állatvédők Egyesületének örökbefogadó napján lehetőség volt hazavinni egy új családtagot. Persze nem csak az állatokról szólt a rendezvény, sokkal inkább a rendvédelmi szervek feladatairól.

A Készenléti Rendőrség bemutatóján megtudhattuk, hogy mi a teendője az ártatlan nézelődőknek, ha egy tökfőzelék-ellenes tüntetésbe csöppennek. A Szombathelyi Hivatásos Tűzoltók munkatársai pedig látványos mentési gyakorlattal lepték meg az érdeklődőket.

A West Dance Tánciskola növendékeinek műsora, Nagy Jonathan bűvész-illuzionista produkciója és a Iron Samson Gym Kettlebell bemutatója szintén színesítette a programokat.

Emellett persze lehetőség volt légpuskával, paintball fegyverrel lőni. Kipróbálhattuk magunkat vadászpilótaként és akár belebújhattunk egy helyszínelő bőrébe is. Akit pedig kulináris élvezetek vonzanak, a közeli bográcsgulyás versenyen csillapíthatta étvágyát.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére