Benzingőz és égett gumiszag a parkolóban

bézsé • 2014. szeptember 01., hétfő •
Rengeteg guminyom az aszfalton, motorok és motorosok, rendőrök, tűzoltók és mentősök. Nem, nem egy baleset helyszínén, hanem motoros találkozón és baleset megelőzési napon jártunk. Kitűnő szombat délutáni családi programnak bizonyult ugyanis a Family center parkolójában ötödik alkalommal megrendezett Motoros és baleset megelőzési nap.
Benzingőz és égett gumiszag a parkolóban

Első látásra elég nehéz lett volna megmondani, hogy érdeklődőből, motorból, vagy motorosból van-e több a helyszínen. Mind benzingőz rajongóból, mind pedig vasparipa tulajdonosból rengetegen érkeztek percenként a találkozóra.  A szombathelyi motorosok civil szervezet megrendezésében létrejött programon számtalan szebbnél szebb széria és egyedi építésű motorcsodával valamint különleges programokkal találkozhattak a látogatók. A Demény Team streetfighter showja, a vezetéstechnikai és ügyességi verseny, a közúti baleset és mentési szimuláció, a városkép megtekintése emelőkosaras daruról, motoros vezetéstechnikai gyakorló pálya és még rengeteg egyéb látványosság és feladat mind-mind része volt a programnak.
A rendőrség számos egyedi járművel is képviselte magát, melyek közül egy, a kifejezetten autópálya felügyeletet ellátó sportkupé valamit, egyedi felszerelésű motorok is helyet kaptak az eseményen. A kiállított járműveket az érdeklődők birtokba is vehették bele illetve rá is ülhettek a járművekre.

Látható volt még Magyarország egyetlen teljesen felszerelt tűzoltómotorja, valamint a mentőszolgálat kétkerekű járműveit is testközelből szemügyre lehetett venni. Az érdeklődők kérdéseire hozzáértő szakemberek, kedvesen és mosolyogva adták fáradhatatlanul a válaszokat. 

A lóerő rajongó kicsik és nagyok legnagyobb örömére a délután fénypontja mégis a Demény testvérek bemutatója volt, melyre bátran mondhatjuk, hogy szemtelenül feszegették gépcsodáikkal a fizika határait. A két darab hófehér GSX-R sportmotorral és a citromsárga quaddal végrehajtott mutatványok hatására a show alatt sokak tekintetéből olvashattuk ki a „hűha” kifejezést. Fiúk valóban nem kímélték sem a gépeket sem önmagukat. Mind a két, illetve mind a négy kerék csak ritkán érte az aszfaltot, s a produkció végén természetesen az elmaradhatatlan defektig való gumiégetés is helyet kapott.

Aki kint volt biztosan mosollyal az arcán és kellemes emlékekkel tért haza a programok végén, melyet egy több száz, kétkerekűből álló motoros felvonulás zárt. Ha ön idén nem tudott kilátogatni a rendezvényre, akkor jövőre, az immár hatodik alkalommal megrendezendő eseményen mindenképpen pótolja majd, de addig is nézegesse a találkozón készült képeinket galériánkban.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére