Benzingőz, amerikai cirkáló és élményautózás

Szita Róbert - Fotó: Hornyák Emőke és Bodorkós Máté • 2017. június 11., vasárnap •
A kultikus helyszínen, a Szabadidőközpontban folytatódott az országos roncsderbi-bajnokság. A 2. forduló mindenre elszánt versenyzőit minőségi pálya, nagyszerű közönség, fantasztikus hangulat és nyári meleg fogadta.
Benzingőz, amerikai cirkáló és élményautózás

A nevezések és a gépátvétel után, vasárnap késő délelőtt időmérőkkel kezdődött a benzingőzös őrület a szombathelyi Szabadidőközpontban, ahol immár nagykorúvá lett a roncsderbik sorozata, hiszen immár tizennyolcadik alkalommal, magáért beszélő nézőszám mellett bonyolítják le ezekben a percekben is az országos roncsderbi-bajnokság 2. futamát.  

Az indulók száma megközelíti a százat, az amatőr kategóriában 18 indulónk van, ez pedig azt jelenti, hogy dupla futamot láthatnak a közönség tagjai. Igazán örvendetes, hogy benzingőzzel megfertőzött emberek otthon házilag építenek egy autót, minimálisan felkészítik, majd eljönnek és versenyeznek egymással.

Ők ugyan nem OB-s versenyzők, hanem hobbi autóversenyzők, de így is kiváló versenyszellemet varázsolnak a pályára – nyilatkozta honlapunknak ifjabb Pintér Endre (Matej) főszervező, az AutoCrash Szombathely SE elnöke. 

A rábatöttösi utáni, idei második futamon 70-80 autó, mintegy 100 pilóta állt rajthoz, közöttük volt az amatőrverseny már rutinosnak nevezhető indulója, a Frisss FM 97.7 műsorvezetője, Farkas Beni is. 

Azt gondolom, hogy nagyon izgalmas verseny vár mindenkire, a szervezők mindent megtesznek a közönség szórakoztatásáért, a verseny gördülékeny lebonyolításért. Az autóm, az 1,3-as VW rendben van, jól felkészítettük, és már nagyon várja, hogy körbe mehessen, mehessünk – nyilatkozta a verseny előtti izgalmában Beni, aki azt is elárulta, hogy szeretne balesetmentesen végigmenni a pályán és megfelelő időeredménnyel befejezni a futamot. 

A szuperfutam, a széria nagy-közép-kicsi, a Lada, a Trabant, az ütközéses, az ifi és az amatőr kategóriákban cikkünk megjelenése idején is tartanak a versenyek, így 17 óráig biztosan érdemes kilátogatni, hiszen a házigazda, AutóCrash Szombathely SE és az Autó Sport Klub Rum pilótái és autócsodái mellett különböző kiegészítő programokat, látványos játékokat, a tízedik V8-as amerikai autó-bemutatót is megtekinthet a autósportok szerelmese.  

Emellett folyamatosan tart az az internetes játék is, amelynek a lényege, hogy, aki követi a verseny internetes oldalát, szelfit készít egy rallyautóval, a játékszabály alapján egy 350 lóerős Subaru Imprezával élményautózhat majd a Sopron rallysok jóvoltából. 

Az ünnepélyes eredményhirdetést 17 óra után tartják. A 7 fordulóból álló országos roncsderbi-bajnokság versenyzői legközelebb a Zalaegerszeg melletti Kustánszegen mérik össze tudásukat. 
 

 

kapcsolódó galéria


kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére