Bekeményít a Falco: kiverte a biztosítékot az egerszegi blama

Szita Róbert • 2016. február 15., hétfő •
A Zalaegerszegen elszenvedett súlyos vereség után a klub közleményben tudatta a minimális elvárásokat és azt is bejelentették, hogy változások lesznek a játékoskeretben.
Bekeményít a Falco: kiverte a biztosítékot az egerszegi blama

A szomszédvári meccsek mindig nagy jelentőséggel bírnak a sportkluboknál. Ezúttal azonban súlyos, 35 pontos vereséggel tértek haza a szombathelyi kosárlabdázók Zalaegerszegről. Ebben a szezonban ez már a kilencedik vereség volt a Falco életében. 

A lesérült Wright nagyon hiányzott a csapatból. A Falco játékosai teljesen tanácstalanok voltak, mondhatni fel-alá szaladgáltak a pályán teljes önbizalomhiánnyal, különösen az első félidőben. 

A zalaegerszegiek már a meccs kezdetén átvették az irányítást, Kálmán László többször is időt kért, de a rövid szünetek sem bizonyultak eredményesnek. 
A második félidőben a ZTE játékosai is több hibát vétettek, de ez nem változtatott a végeredményen. Egyedül Váradi Benedeken lehetett látni a próbálkozások jeleit, azonban ő egyedül kevés volt a megváltáshoz.  

Kálmán László szerint kishitűen kezdte a Falco a játékot, a hárompontosok erőltetését fölöslegesnek találta és a passzokban is számos hibát vélt felfedezni. Az edző bízott Wright felépülésében, azonban a meccs napjának reggelén már nyilvánvaló volt, hogy a sérült játékos nem tudja erősíteni a csapatát. 

A Falco edzője is elismerte a zalaiak védekezését és határozottságát. 
„Gratulálok a ZTE-nek, két hátvédjük meghatározza a játékukat, ám nagyon jól szálltak be a cserék is. Ez az igazi erejük, míg nálunk sok a fiatal játékos és sérültjeink is akadnak, de nem akarok magyarázkodni, a Zalaegerszeg győzelme teljesen megérdemelt, gratulálok nekik. Fejben nyerték meg a találkozót, az első perctől kezdve tudták, mit akarnak és megvolt az önbizalmuk is: bejöttek a dobásaik. Tudom, mert én is kosárlabdáztam, ez pszichés dolog. Nem hiába állnak ott a tabellán, ahol állnak. Meglátjuk, hogy mit hoz a jövő, biztosan lesz valami változás a klubnál.” – nyilatkozta sejtelmesen Kálmán László. 

Vajon új játékosok érkeznek, vagy lemond a klub edzője – ez volt a tehát kérdés szombat este óta.

Ma felszállt a füst a Falco KC vezetése késő délután közleményben tudatta, hogy egyeztetve a tulajdonossal, a vezetőedzővel és a csapatkapitánnyal, minimális elvárásként fogalmazták meg hogy az alapszakaszból hátralévő hét meccsből minimum négyet nyerni kell. Közben Kálmán László vezetőedző is felajánlotta lemondását, ám azt a klubvezetés nem fogadta el, viszont azonnal megindultak a tárgyalások a játékos-mozgásról.  

A 14 csapatos bajnokság jelenleg 8. helyén álló sárga-feketék legközelebb február 27-én lépnek pályára, akkor a MAFC lesz az ellenfél, a helyszín az Aréna Savaria lesz. 

közösség

további frisss

lap tetejére