Befejeződött a sportkomplexum alapozási munkáinak túlnyomó része

frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2016. szeptember 03., szombat •
Utolsó fázisba ért a sportkomplexum alapozási munkálatainak túlnyomó része. Hasonlóképp vége felé közelednek a nagytömegű épületalapozáshoz köthető földmunkák is.
Befejeződött a sportkomplexum alapozási munkáinak túlnyomó része

Augusztus eleji bejárásunk óta sokat változott a sportkomplexum. A sportcsarnokba tervezett lépcsőház és liftakna monolit vasbeton szerkezetének építését befejezve, megkezdődtek a vasalt padlólemez betonozási munkái is. Utóbbi munkafázis a sportcsarnokban és VIP területen is elindult.

Nagy területen elkészültek a padlólemez alatti gépészeti vezetékek fektetésével is, így a padlólemez betonozásával a vízszigetelési feladatok is időszerűvé váltak, a VIP egyes részein már szigetelt felületek is találhatók.

A sportcsarnokban és a stadion részen jó ütemben haladnak a kőműves falazási munkák. A stadion keleti oldalán a lelátó elemeket tartó előregyártott gerendák beemelésre kerültek és a lelátók alatti KIOSZK egységek válaszfalai is jószerivel elkészültek.  A Rohonci úti kerítéssel párhuzamosan épül egy a sportlétesítményektől külön álló, de azokkal szerves egységet alkotó múzeum - shop - múzeum épületegyüttes, melynek alapozási munkái a héten kezdődtek el.

A kivitelezők a munkák kezdete óta 16 ezer köbméter betont és 1500 tonna betonacélt építettek be. Az elkövetkezendő egy hónapban tovább folytatódik mind a sportcsarnok, mind a stadion előregyártott vasbeton szerkezeteinek helyszíni szerelési munkái, illetve ezzel párhuzamosan a kőműves munkák is. Ősz vége felé megkezdődhetnek az épületgépészeti és villamos alapszerelések is.

közösség

további frisss

lap tetejére