Bal kettő bukkan és tempó: Az első nap után Herczig vezet!

SzR-SK-TT • 2015. május 16., szombat •
Sima bal, és a végén húz, bukkan egyenes nyolcvan, bal három tempó sodor, ötven erős tempó és levág, a padkára figyel, jobb kettő hajtű és tempó - ilyen és ehhez hasonló itinerrel vágtak neki a mai három gyorsasági szakasznak az Iseum rally résztvevői. Az egykori orosz laktanyában kialakított szervizparkban készülődtek, aztán nem sokkal délután 2 óra után felbőgtek a motorok és nagy porfelhővel maguk mögött elstartoltak a versenyautók. Igazi látványosság volt a 7,1 km-es szombathelyi rallykatlan, ahol az autósport több ezer szerelmese tekintette meg a bukkanón ,,átrepülő" autócsodákat. Aztán a Farkaserdő és két gyorsasági szakasz következett. Az első nap után a Herczig Norbert - Bacigál Igor duó vezet a Skoda Fabia S2000-sel. Előnyük több mint 18 másodperc. Vasárnap nyolc gyorsasági szakasszal folytatódik az Iseum rally.
Bal kettő bukkan és tempó: Az első nap után Herczig vezet!

Az országos rally bajnokság harmadik, szombathelyi futamának első napján 3 szakaszon mintegy 45 kilométeren kellett bizonyítaniuk a versenyzőknek.  Éjjel valamennyit esett az eső, ez nagyban befolyásolhatta volna a pálya minőségét, ám hamar felszáradt a csapadék, így kevés meglepetést okozott a murvás talaj a versenyzőknek. Egyébként az első szakasz nagyjából fel 3-kor a ,,Rallykatlanból" indult, ez mintegy 7,1 km hosszú, murvás pályaszakaszt jelentett, szóval izgalmakra számithattunk. A volt laktanya vezetési pályájának egykori nyomvonalán az autósport több ezer helyi szerelmese sorakozott fel és szurkolt a kedvenceknek. A felszáradt pálya eléggé porzott.

A nap egyik érdekessége volt, hogy Kazár Miklós nem a Ford Fiestával, hanem a Mitsubishi Lancer Evo-val indult, elmondása szerint az Evo jobban alkalmazkodik ehhez a murvás pályához, és nem szakítaná meg a hagyományt, ugyanis itt sikerült már az első helyen végeznie, szinten ezzel az autóval. Hogy sikerül-e most is, az majd vasárnap kiderül, de ehhez még a legnagyobb ellenfeleknek, így, ifj. Tóth Jánosnak és Herczigh Norbertnek és navigátoraiknak is lesz egy két szava.

Az összetett állás a GY3 után:
1. Herczig Norbert, Bacigál Igor (Skoda Fabia S2000)               23:23,8
2. Kazár Miklós,  Ferencz Ramón (Mitsubishi Lancer EVO IX)  +18,3
3. ifj. Tóth János, Szőke Tamás (Peugeot 208T16 R5)               +18,9
4. Matics Mihály, Zejda Viktória (Mitsubishi Lancer EVO IX)     +30,4
5. Spitzmüller Csaba, Bazsó Attila (Mitsubishi Lancer EVO X) +42,1
6. Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5)                  +42,4

Az Iseum Rally hétvégi versenyéről minden információt IDE kattintva talál meg.

kapcsolódó galéria


kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére