Babilóniai függőkertet kap a szombathelyi Városháza

NR • 2017. április 01., szombat •
EU-s pályázaton nyert pénzből épül-szépül tovább a városunk.
Babilóniai függőkertet kap a szombathelyi Városháza

Az Európai Unió az elkövetkező 3 évben szeretné zöldebbé varázsolni az európai regionális központokat, illetve azok tartományi székhelyeit. Ez Magyarország esetében 5 milliárd forintnyi, vissza nem térítendő, elnyerhető támogatást jelent a megyeszékhelyek környezettudatosabbá tételére.

"A "Zöld Európa 2017-2020" projekt célja, hogy ahol megvalósítható a regionális központok parkokkal és kertekkel tarkítottabbak legyenek. Szombathely pedig egy kissé extravagáns tervvel pályázott erre a forrásra, amit az Európai Parlament végül odaítélt városunknak, így hamarosan megkezdődhetnek a munkák. Ez azt jelenti, hogy a szombathelyi Városháza teraszai ezután függőkertekként funkcionálnak tovább" - mondta el kérdésünkre válaszolva Zárvada Georgina, a Városháza Területfejlesztési és Infrastrukturális Osztályának vezetője.

A részletek ugyan még titkosak, de a látványtervekből már kaphattunk egy kis ízelítőt. A cél az, hogy a zöld növényzet minél nagyobb és hangsúlyosabb teret kapjon a Városháza épületén. A projekt megvalósítása teljes egészében az elnyert uniós forrásból valósulhat meg.

"A babilóniai, vagy más néven Szemiramisz függőkertjeit idéző dizájn sem véletlen, a Savaria Történelmi Karneválhoz remek díszletként szolgálhat majd. Ezzel is tovább erősíthetjük kétezer éves történelmünk" - tette hozzá Zárvada Georgina.

A munkálatok várhatóan 2018. február 30-án kezdődhetnek meg a Városházán, mi pedig ezzel a cikkel kívánunk tréfában gazdag április elsejét minden kedves Olvasónknak! Természetesen a cikk kitalált eseményeket és személyeket tartalmaz és kéretik nem komolyan venni, köszönjük!

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére