Oroszországi oroszok szedték le a maláj gépet?!

blikk.hu • 2014. július 20., vasárnap •
Orosz állampolgárok működtették azt a rakétarendszert, amely a Kelet-Ukrajnában csütörtökön lezuhant maláj utasszállító tragédiájáért felelőssé tehető, és az ukrán kormány rendelkezik ezt alátámasztó bizonyítékokkal. Az ukrán biztonsági szolgálat (SZBU) elhárítási részlegének egyik vezetője, Vitalij Najda egy kijevi sajtótájékoztatón azt mondta, Kijev igazolni tudja, hogy három BUK-1 (nyugati kódnevén SA-11) föld-levegő rakétarendszer és egy három fős kezelőszemélyzet érkezett Oroszországból a szomszédos Ukrajna területére.
Oroszországi oroszok szedték le a maláj gépet?!

„Súlyos bizonyítékkal rendelkezünk azzal kapcsolatban, hogy ezt a terrorcselekményt Oroszország segítségével követték el. Pontosan tudjuk, hogy a rendszert kezelő személyzet orosz állampolgárokból állt" – mondta az SZBU illetékese.

Najda felszólította Moszkvát, fedje fel az érintett három állampolgár kilétét, hogy az ukrán hatóságok kihallgathassák őket. Hozzátette, hogy a három szóban forgó rakétarendszert már visszaszállították Oroszországba. Képeket mutatott az újságíróknak, amelyeken ezek a fegyverek különböző helyeken láthatók.

A maláj nemzeti légitársaság Amszterdamból Kuala Lumpurba tartó Boeing 777-es gépe csütörtökön zuhant le Kelet-Ukrajnában, oroszbarát szakadárok által ellenőrzött területen. A katasztrófában 298 ember vesztette életét.

A gépet légvédelmi rakétával, egy Buk típusúval találták el, és a kelet-ukrajnai szeparatistákat, valamint Oroszországot teszik felelőssé a katasztrófáért. Moszkva és a szakadárok tagadják, hogy közük lenne az esethez.

közösség

további frisss

lap tetejére