Az SOS Gyermekfalu lakóinak hozták el a napsütést

frisss.hu Fotó: Horváth Csaba • 2015. július 29., szerda •
Miller Zoltán, Trokán Anna, Szabó P. Szilveszter és Zádori László töltötték meg élettel a szürke szerda délelőttöt.
Az SOS Gyermekfalu lakóinak hozták el a napsütést

Nagy meglepetés várt a kőszegi SOS Gyermekfalu lakóira, ugyanis az Iseumi Játékok előadói énekléssel és zenével kedveskedtek nekik. A most pénteki Neil Simon darab, az Édeskettes hármasban dalai hangzottak el először Szabó P. Szilveszter, majd Trokán Anna előadásában. Zádori László vezényli majd a Savaria Szimfonikus Zenekart pénteken, most ő adta a zenei kíséretet.

Ezután Miller Zoltán, a darab rendezője gitárjával próbált napsütést varázsolni az esős, de nagyon jókedvű délelőttbe. A gyermekfalu lakói végül meglepetésjegyeket kaptak Kiss Barna igazgatótól a vasárnapi Miller Zoltán-estre. 

Édeskettes hármasban - zenés komédia 2 részben

Író: Neil Simon 
Zeneszerző: Marvin Hamlisch 
Szövegkönyv: Neil Simon 
Dalszöveg szerző: Carole Bayer Sager 
Fordító: Galambos Attila 

Neil Simon az amerikai vígjáték első számú mestere. Neve a színházi siker biztosítéka. Marvin Hamlisch az amerikai színpadi és filmzene - minden létező díjjal kitüntetett - briliáns alkotóművésze. Sokoldalú lírai zenéje világszerte ismert, népszerű muzsikussá avatta. A magyar nézők a Chorus Line világhírű musical zeneszerzőjeként ismerhették meg. Hite szerint a zenének megvan a hatalma ahhoz, hogy közel hozza egymáshoz az embereket. És mi a titka Neil Simon darabjainak? Frenetikus humor, lélekismeret, megindítóan gyöngéd érzelmesség, és szikrázóan szellemes dialógusok, amelyek minden művében magas fokon érvényesülnek. A Madách Színház számos vígjátékot adott elő a szerzőtől, a Mezítláb a parkban, A Napsugár fiúk, az Ölelj át!, Az utolsó hősszerelmes, a Pletyka - mind kirobbanó sikert értek el. A most bemutatásra kerülő vígjáték a két világsztár - Neil Simon és Marvin Hamlisch - együttműködéséből született különlegesen szép, romantikus zenés komédia.
A játék hőse Vernon, a befutott, sikeres slágerszerző, és Sonia, a kezdő dalszövegíró. Mindketten hivatásuk megszállottjai, első találkozásuktól kezdve remekül dolgoznak együtt. Magánéleti kapcsolatuk azonban korántsem ilyen harmonikus. A feszültség fokozódik, ahogyan Sonia korábbi partnere láthatatlanul, de egyre agresszívebben közéjük furakodik. Így lesz a kétszemélyes játékból Édeskettes hármasban. 

Sonia Walsk - Trokán Anna
Vernon Gersch - Szabó P. Szilveszter

Koreográfus: Kováts Gergely Csanád

Rendező: Miller Zoltán

Vezényel: Zádori László

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére