Az ország legjobbjai között a Falco fiataljai

SzR-falcokc.com - Fotó: Tóth Arnold • 2017. április 05., szerda •
A sárga-feketék U20-as csapata bravúros teljesítménnyel jutott az országos döntőbe. A fiatalok teljesítményét Váradi Kornél edző értékelte.
Az ország legjobbjai között a Falco fiataljai

Huszonhat mérkőzés, tizennyolc győzelem, 8 vereség, 4. hely. Elégedett a csapat teljesítményével? 
Összességében elégedett vagyok/vagyunk a csapattal, állíthatom ezt két kollégám, Váradi Attila és Svajda Gábor nevében is, hiszen nagyon szép eredmény az ország legjobb nyolc csapata közé jutni. Megharcoltunk érte, hogy ott legyünk, sok jó mérkőzést játszottunk, csupán azt sajnálom, hogy volt öt darab egypontos vereségünk, ami nekem és a csapatnak is tanulság, és tanulnunk is kell belőle.

Érdekes, hogy ezek a vereségek többnyire olyan U20-as csapatok ellen történtek, akik mellette az NB1/B-ben is edződnek rutinos játékosok ellen, és ez meg is látszódik fejlődésükön. Továbbra is fontosnak tartom, hogy Szombathelyen is legyen NB1/B csapat minél előbb, mert ott több minőségi mérkőzés van a fiatalok számára, mint az U20-as bajnokságban. Nem volt egy szerencsés szezon, hiszen nagyon sok sérültünk volt, és főleg olyan emberek hiányoztak, akiknek kulcsszerep volt szánva a szezon elején, gondolok itt Durázi Krisztoferre, Kovács Bencére és Perák Denisre. Krisztofert gerincműtét miatt a szezon hátralévő részére is elveszítettük, míg Bence és Denis már visszatértek a legutóbbi, egyetemi mérkőzésen összeszedett sérülésükből. Amíg ők „túlkorosként” sérüléssel bajlódtak, tudásuk maximumával pótolta őket „túlkorosként” Gábor Máté és Németh Armand. Németh Balázs is a szezon során hosszabb időre kidőlt, lassan kezd Ő is játékba lendülni.

Stabilan lehetett számítani az U20-as korosztályú játékosok közül Hódi Patrikra, Kozma Gergőre és Horváth Barnabásra, illetve szezon közben visszatért Körömi László is. Ami mindenképpen pozitívuma volt a szezonnak, hogy akadémiai U18-as csapatunk több játékosa is alapemberré vált az U20-ban. Gondolok itt Dancsecs Andrásra, Kiss Mihályra és Németh Bencére. Emellett még szinte állandóan tagja volt a csapatnak Józsa Szilárd, Kovács Benedek és Körmendi Bence is, nekik is jutottak értékes percek, valamint Bakon Csanád is bemutatkozott már az U20-asok között. Az egyik legfiatalabb csapat vagyunk a bajnokságban, dolgoztunk és fejlődtünk sokat, megérdemelt a helyünk a döntőben.

Kik nyújtottak önmagukhoz képest átlag feletti teljesítményt?
Hódi Patrik és Kozma Gergő végig stabil, jó teljesítményt nyújtott a szezon során. Amikor Kovács Bence játékára számíthattam ő is mindig új ritmust hozott a csapatba, Perák Denis pedig stabil pont volt palánk alatt. Emellett a fiatalabbak közül Dancsecs András triplái sokszor fordították javunkra a mérkőzést, valamint Kiss Mihály irányítómunkája és védekezése, illetve Németh Bence védőmunkája is fontos része volt a csapatmunkának.

Hogyan tovább?
Május 4-6. között lesz a döntő Budapesten, ahol az NB1/B első helyezett U20-as csapatával találkozunk. Biztos, hogy erős ellenfelet kapunk és nehéz mérkőzések várnak ránk, hisz döntőről beszélünk. Semmiképp nem feltartott kézzel megyünk, hiszen egy ilyen tornán a pillanatnyi forma dönt, és bárki lehet a végső győztes. Addig is folytatjuk a megkezdett munkát és továbbra is az a legfontosabb, hogy minél többet fejlődjenek a játékosok. A döntőn csak annyit várok, hogy mindenki élvezze a kosárlabdát és próbálja meg tudása legjavát adni.
 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére