Az őriszentpéteri Pajta a legjobbak között a Gault & Millau étteremkalauzban

Frisss, gaultmillau - fotó: Pajta FB • 2016. november 17., csütörtök •
Az év feltörekvője kategóriában diadalmaskodott a bisztró, rendkívül dicsérő jelzők közepette a 2017-es értékelés alapján.
Az őriszentpéteri Pajta a legjobbak között a Gault & Millau étteremkalauzban

Emlékszik mindenki a Szárnyát vagy combját című klasszikusra, ahol Louis de Funes figurázta ki az ételkritikusokat és állított görbe tükröt a vendéglátóhelyek, valamint az útikalauzok íróinak számára?! Nos, a valóságban is vannak Charles Duchemin-ek, akikhol csillagot osztanak, hol megvonják azokat. 

Ezúttal a Gault & Millau étteremkalauz által közreadott listát böngészve találkoztunk egy híres vasi bisztró nevével. Ráadásul a kitüntető cím mellett elismerő szavakban sem volt hiány. "Friss és egyéni tányérok. A fiatal séf nagyon jó helyeken tanulta az alapokat. Rövid étlapja gyakran változik, a régió alapanyagai a főszereplők, de megjelenik lazac és tőkehal is. Kis oázis a nyugati végeken." Kell ennél nagyobb elismerés?

A Pajta Bisztró egyébként az Őrségi Nemzeti Park szívében található és rendkívül keresett a turisták körében. Talán nem véletlenül!


Díjazottak

Az év étterme: 
Gusteau

Az év borászata: 
Szentesi Pince, Budaörs

Az év konyhafőnöke: 
Pesti István

A vidék étterme:
Kisvendéglő a Hargitához

Az év feltörekvője:
Pajta bisztró

Az év étteremtulajdonosa:
A Rosenstein család

A magyar gasztronómia reménysége:
Garai Ádám

Alternatív vendéglátás:
Beszálló Food Bar

via Gault & Millau

közösség

további frisss

lap tetejére