Az Ocho Macho szolgáltatja a zenét Alföldi Róbert darabjában

Frisss FM/Farkas Beni/ Kutasi Anikó fotó: Bodorkós Máté • 2017. február 01., szerda •
Kirchknopf Gergővel beszélgettünk.
Az Ocho Macho szolgáltatja a zenét Alföldi Róbert darabjában

Tizenegy hazai rockzenekar szolgáltatja a zenét Alföldi Róbert legújabb darabjában, közöttük pedig ott van nagy kedvencünk, az Ocho Macho is. Erről beszélgettünk Kirchknopf Gergővel.

Honnan jött a megkeresés, mit kell tudnunk pontosan erről?

Alföldi Róbert menedzsmentje felvette a mi kiadónkkal a kapcsolatot, és aztán így lett a dal felkérése után a leokézása úgymond a dolognak, és kaptuk a jó hírt.

Ugye a darabban majd Szabó Kimmel Tamás, Stohl András, Tóth Gabi is szerepet kap rajtatok kívül. Felsorolni is nehéz, hogy mennyi-mennyi zenekar lesz bent, nem tudom, hogy párat elmondhatunk-e közülük.

Anna and the Barbies, Quimby, Kispál és a Borz, Péterfy Bori & Love Band. Tankcsapda, Kowalsky meg a Vega, Biorobot, Subscribe, Esti Kornél, Pokolgép és ugye az Ocho Macho is szerepet kapott a darabban.

Nívós egy társaság.

Igen, és bízom benne, hogy a darab is jó lesz, de Alföldi Róbertnek a munkásságát ismerve azért meg tudja tekerni a dolgokat. Legutóbb amit tévéközvetítésben láttam Az ember tragédiája, nagyon modern és máshonnan való felfogásból lett prezentálva. De szerintem ez mindenképpen jó. A zenekarra nézve megtiszteltetés, öröm és egy picit talán büszkeség is volt bennünk, hogy egy dal kiválasztásra került, és ilyen platformon is szerepelhet. Fizikailag remélem, hogy ott tudunk lenni, ha meg nem, akkor pedig várjuk a visszhangokat természetesen.

Azért is lesz különleges ez a dolog, mert a darab kizárólag egy alkalommal, virágvasárnap, azaz április 9-én látható majd a Budapest Sportarénába. A Passió XXI címet kapta ez a darab, amin majd az Ocho Macho zenéje is hallható lesz.

Pont ma reggel gondolkodtunk, hogy fel kellene menni megnézni ezt a darabot, csak nem merjük így ezt elvállalni, mert ha meg játszani kell, akkor meg arról maradunk le. Remélem, készül valami kiadvány is, aztán beszerezzük és odatesszük a lemezek mellé azt is.

Máshová viszont ellátogattok, legalábbis a Facebookodon láttam, hogy egy különleges helyre is elmentek: Ocho Macho go London. Mit kerestek a ködös Albionban? 

Laza két év szervezés után az az elhatározás lett, hogy 2017-ben a tavaszi turnénkat Londonból tudjuk elindítani. Nagyon örülünk ennek, hiszen utána pedig egy-két dallal bővülni fog a repertoárunk az élő koncerteket tekintve. Járt a zenekar Madridban, Erdélyben, Németországban, Svájcban, Szlovéniában, de mégis London az olyan, ahol még James Bond-filmet is forgatnak, mindenképpen különleges.

Azt még meséld el nekünk, hogy ide Szombathelyre mikor mehetünk el egy jó kis Ocho Macho koncertre!

Ha nem közvetlen a várost érintve, de a Gencsapáti Pünkösdi Fesztiválon mindenképpen ott leszünk, méghozzá június 2-án. Egy nagyobb produkcióval szeretnénk megérkezni, hiszen ebben az évben még nem kapott publicitást, de a zenekar egy teljesen új színpadi vizuállal fogja járni a koncerteket, és megpróbáltunk most nagyon sok időt, pénzt, energiát beletéve a tervezésbe, megújulva letámadni az országot. Ennek az első hazai állomása az majd Gencsen lesz a pünkösdi fesztiválon.

Tudhatunk valamit, hogy ez pontosan mit is takar vagy meglepetés lesz?

Szeretném, hogy meglepetés legyen. Annyit azért elmondanék, hogy egy olyan technikai stábhoz tudott aláírni a zenekar, ahol olyan művészek szerepelnek, mint Ákos, a Tankcsapda, a Magna Cum Laude, a Hooligans, a Neoton, Zorán. Össze fog állni, de ez egy olyanfajta megjelenés, amire szerintem minden zenekar nagyon vágyik és mi is nagyon régóta vágytunk már rá.

közösség

további frisss

lap tetejére